Tehnički kutak > Tuning skutera

Iskre iz auspuha

(1/3) > >>

Dino:
Evo sinoć sam primjetia da mi iz auspuha izlaze iskre na full gasu uzbrdo(nizbrdo ne).Jeli zna neko u čemu bi moga biti problem ili je to normalno.Skuter ima 3500km

pitaNS:
pa zar o ovome nije pisano juče ili prekjuče u nekoj od tema...
to ti ispadaju komadići zapaljene vune iz auspuha, ništa strašno...nek varniči, veći si frajer na motoru!  :glasses9:

3alfa3:
Vjerojatno se nakuplja benzin u spuhu jer ga motor ne potrosi (zalio si se na visoku potrosnju - sad znas gdje taj benzin zavrsi  ;D ) pa tu i tamo dodje do zapaljenja (to su ti te iskre) od temperature plinova koji su na uzbrdici veci jer je skuter pod vecim opterecenjem.
Da li se i cuje da pukne iz spuha tu i tamo?

Ako imas orig. spuh (sa katalizatorom) onda ce on vrlo brzo crknut (ako vec nije) jer nakupljanje benzina na katalizatoru znaci njegovu sigurnu smrt zbog pregrijavanja.

Mr J:
Alfa ti je sve rekao... a i pitaNS ti je obrazlozio drugi moguci razlog...

Podesiti smjesu i zamijeniti svjecicu (po potrebi)...

BunnyRabbit:
pitaNS ti je odgovorio. To sam pitanje ja već prije bio postavio i dobio takav odgovor. I dan danas mi iskri i ide. Svjećica ti ništa neće promjeniti, a da je to nakupljena benzina ne vjerujem jer ako su iskre onda ti mora biti užareni komadić, a koliko ja znam, benzin se ne može užariti nego jednostavno plane. Tako da ta tvrdnja pada u duboku vodu. Bez brige, barem si siguran da ti se nitko neće voziti na guzici.  :headbang: 

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju