Tehnički kutak > Tehnička pitanja

kvačilo zapinje

(1/1)

Beneli:
na prijateljevom skuter mu jednsotavno točak i variomat ostanu spojeni. i kad ga upalim točak se okreće i onda opet nakon nekog vrmena sve se vrati u normalu i nakon 500 m opet se to dogodi. ja sam ga rastavio i vidio da šaraf što drži kvačilo struže od zvono. sve sam rastavio i sastavio stegnuo taj šaraf koliko sam mogo jer nisam nikako mogo zablokirat kvačilo da mi se ne okreće dok zavijam i nije više strugo. i nakon 30 km vožnje opet je točak osto spojen s variomatom. možda je se šataf opet odvio ali mislim da to niej dovoljno da drži toliku slilu i kako da spriječim odvijanje? evo slika pogledajte kako je zvono poplavilo od temeperature

gokiSP:
Za početak novo kvačilo i zvono  :)

luna500rr:
stavi 0,5mm podlosku prije zvona, dakle ovdje na osovinu primara

http://www.imagesforme.com/show.php/1084035_170420101104.jpg

pesek:
Vidi se da je vjerovatno voda i dugo stajanje napravilo štetu, najbolje bi bilo staviti sve novo, ali ako se nema, ja bih skinuo utege, očistio osovine i piksne na utezima naftom i čeličnom četkom. To je vjerovatno od korozije potpuno zapeklo, pa se i ne vraća kako treba.
Trebalo bi promijeniti i sve opruge kvačila, jer su moguće od pregrijavanja i neprirodnog položaja rastegnute. Mislim da je to najjeftinija varijanta, dok se ne nabavi novo.

Beneli:
unutranji promjer zvona je 131 mm. gdje nać to zvono? koliko dođe kvačilo i zvono?

Navigacija

[0] Lista Poruka

Idi na punu verziju