Tehnički kutak > Tuning skutera
Minarelli - stavljanje deblje šajbice
dhorvat:
Malo razmišljam i opet si postavljam isto pitanje...
Stavljanjem šajbice minimalno narušavamo ravninu između variomata i polutki, ali ju ipak narušavamo :laughing7: Budući da ja gledam na svaku sitnicu zanima me da li bilo zdravo distancirati polutke? :frajer:
Znači, ako je serijski 1 mm šajbica, a ja stavim umjesto nje 2 milimetra, odnosno pomaknuli smo ventilator za milimetar prema deklu, da li bi trebalo onda i polutke pomaknuti prema deklu za 1mm? :happy3: Jer ventilator sa strane variomata i nepomična polutka su ti koji moraju uvijek biti na istome mjestu, a stavljanjem šajbice baš i nisu na istom mjestu i pri velikom prijenosnom omjeru je ta razlika od 1 mm osim malo povećanog habanja remena i "kraći" remen po zakonu logičnog razmišljanja :laughing7:
Ajmo mislioci :toothy3:
doritos:
mislim da bi isto trebalo pomicati polutke isto kako i variomat ....mislim da je to lognicno ali se nismo to uopce sjetili :icon_scratch:
tomof10:
i ja sam lud vise sa prijenosom znali netko dobitnu kombinaciju prijenosa(sta staviti od dijelova,koje podloske,polutke) i kako izvuci remen sto vise jel lje siri,uzi remen itd.itd. neka se svi izjasne kako is ta imaju
gokiSP:
Ali postoji šansa da zbog te "neravnive" remen manje klizi :icon_biggrin:
dhorvat:
--- Citat: gokiSP - 13 Travanj, 2010, 00:03:19 ---Ali postoji šansa da zbog te "neravnive" remen manje klizi :icon_biggrin:
--- Kraj citata ---
Ajde molim te malo detaljnije, sad si me opet bacio u razmišljanje i to nije dobro :icon_biggrin: :toothy3:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju