Tehnički kutak > Styling skutera
spajanje led dioda
speedburn2:
skuzio sam. hvala! :icon_thumright:
mrcina:
e da ti kažem na diodama večinm plus ti je označen malom papirnatom točkicom da ti pojednostave spajanje.
sve navedeno možeš kupiti u nekom dučanu za auto dijelove ne u tokiču več u onim za ušminkavanje automobila.
speedburn2:
ako kad dodjes u ogulin imas pivu :headbang:
NEOs:
Evo ja imam problem, spojio sam 4 diode u seriju na akumulator i prestale su mi svijetliti 2 led diode.
Drugi puta sam opet spojio 4 diode i nakon 20-ak min. 1 ne svijetli. Proslo je vec 10-ak dana i kako to da ove 3 odnosno 2 samostalno svijetle na 12V? Meni se cini da ove sto ne svijetle predstavljaju otpor i ove 2 mogu raditi i dalje.
Punisher:
--- Citat: NEOs - 13 Kolovoz, 2007, 23:37:30 ---Evo ja imam problem, spojio sam 4 diode u seriju na akumulator i prestale su mi svijetliti 2 led diode.
Drugi puta sam opet spojio 4 diode i nakon 20-ak min. 1 ne svijetli. Proslo je vec 10-ak dana i kako to da ove 3 odnosno 2 samostalno svijetle na 12V? Meni se cini da ove sto ne svijetle predstavljaju otpor i ove 2 mogu raditi i dalje.
--- Kraj citata ---
Zna se desiti da dioda od prevelikog napona (ili čak tvorničkom greškom) rikne, ali ne do kraja jer i dalje vodi struju, tako da ju odmah zamijeni jer bi ti mogle i ostale brzo poć u k...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju