Tehnički kutak > Tehnička pitanja
popravljanje navoja?
Mr J:
--- Citat: ivanm - 05 Travanj, 2010, 13:31:30 ---budem vidio... ima dosta stijenke možda i napravim manji navoj i drugu maticu, npr M26x1...
slab je materijal, da mi je bar napraviti jači navoj ili ga nekako obraditi, zakaliti, cementirati, itd..
--- Kraj citata ---
mozes ga zakaliti nakon obrade
nije problem...
pralas:
da ta matica na kvacilu,sto ga drzi na polutkama...znas kako kvacilo ima ono rupe,ja kroz to spagu provucem zavezem oko amortizera i drzi...i onda gedorom zasarafim koliko os mozes stegnuti ali spaga debljine barem pola centimetra!!! :icon_thumright:
pralas:
nisam mislio kvacilo da ima rupe nego zvono,krivo sam napisao... ;Dali sve je isto...
ivanm:
--- Citat: 3alfa3 - 05 Travanj, 2010, 14:28:07 ---To je inace matica koja se po manualu steze najjace od svih drugih. 50-60 Nm
--- Kraj citata ---
tom logikom sam ga i zatezao ko konj... maticu lagano u škripac i ključ za filtere ulja oko kuplunga i koliko ide rukom (ne ide jako) ali navoj nije izdržao više od 15 stezanja..
očito kineska logika nije ista kao europska..
3alfa3:
--- Citat: ivanm - 05 Travanj, 2010, 20:22:09 ---tom logikom sam ga i zatezao ko konj... maticu lagano u škripac i ključ za filtere ulja oko kuplunga i koliko ide rukom (ne ide jako) ali navoj nije izdržao više od 15 stezanja..
očito kineska logika nije ista kao europska..
--- Kraj citata ---
ima bolja metoda....
Kljuc na maticu, polutke sa kuplungom u ruke i nabit u pod sa kljucem. JEdnom je dovoljno
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju