Tehnički kutak > Tuning skutera

Minarelli - kemijanje sa šajbicama

(1/2) > >>

dhorvat:
Dal stavljanje šajbice između bolcne i ventilatora, odnosno stavljanje debljih/tanjih šajbica izbacuje remen van ravnine sa polutkama?

Odnosno dal bi trebalo na neki način centrirati variomat u odnosu na polutke nakon stavljanja šajbica? Npr. kod multivara dođe samo ona šajbica iza variomata 2mm. E sad, ako ja stavim tu šajbicu između bolcne i ventilatora dal ja mogu onu šajbicu iza variomata izostaviti budući da je statični ventilator na istome mjestu?  :dontknow:

pajo:

mora da bude iza 2mm jer remen kako se penje da bude u ravni sa poltkama,jer ako makneš iza atomacki bukola ulazi za 2mm dublje i remen se više troši sa jedne strane
npr:sa s6 variomatomo se ne stavlja podloška iza variomata ali je zato bukola duža za 2mm naspram mutivara.

3alfa3:

--- Citat: dhorvat - 30 Ožujak, 2010, 22:59:14 ---Dal stavljanje šajbice između bolcne i ventilatora, odnosno stavljanje debljih/tanjih šajbica izbacuje remen van ravnine sa polutkama?

--- Kraj citata ---

Da, ali tu pricamo o mjerama koje nebi smjele utjecat na zdravlje remena.
Pa ipak, ja sam zbog 0,80mm podloske bolcne stavio iza varomata originalnu podlosku (a ne od Multivara) koja je 0,5mm tanja i time donekle smanjio razliku.

Za savrsenstvo, koliko je podloska bolcne deblja, toliko bi podloska iza kalote trebala biti tanja

SlowRider:

--- Citat: 3alfa3 - 31 Ožujak, 2010, 01:19:57 ---Za savrsenstvo, koliko je podloska bolcne deblja, toliko bi podloska iza kalote trebala biti tanja

--- Kraj citata ---

Na minarelliju bez problema ide 1.5 ili 2mm sajbica na bolcnu, za sto bolji start. Dakle ne treba niti stavljati 2mm iza kalote kod multivara samo se premjesti na bolcnu

dhorvat:

--- Citat: 3alfa3 - 31 Ožujak, 2010, 01:19:57 ---Da, ali tu pricamo o mjerama koje nebi smjele utjecat na zdravlje remena.
Pa ipak, ja sam zbog 0,80mm podloske bolcne stavio iza varomata originalnu podlosku (a ne od Multivara) koja je 0,5mm tanja i time donekle smanjio razliku.

Za savrsenstvo, koliko je podloska bolcne deblja, toliko bi podloska iza kalote trebala biti tanja

--- Kraj citata ---

E, teorija me ovdje zanimala, hvala alfa  :notworthy:

Drugim rječima savršenstvo se može dobiti jedino na multivaru jer jedini on na minarelliju ima podlošku iza variomata  :laughing7:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju