Tehnički kutak > Tuning skutera
Tuning mini bike-a sa variomatom
Beneli:
kao prvo neradi se o onom malom zujalu sa mašinom od motorke što ide 70 kmh i što može preć 50 kmh pa crkne.
nego je to malo stariji mini bike s alanserom i signalizacijom. veći je od ovih malih što se danas prodaju. ide 50 kmh i izdžljiv je ko magare. ima 15 mm karb 3 karike i obični auspuh,obični usis i variomat. dušu dalo za friziranja. original kar je riknuo pa sam ja stavio od trimera 10 mm. jedva sam ga uštelovo ide oko 40 kmh po noći(hladni zrak) i 30 kmh po danu kad je toplije. ima 6 rolica ja sam mu izvadio 3. čini mi se da ide bolje ali to je sve do promjene atnosfere zapravo variomat mu se nikad neskupi do kraja nego samo do pola. kvačilo mu radi na principu doboš kočnica. ima dvije polutke između njih feder. to se prenosi na variomat i onda na lanac. sad mi je u planu na njega stavit 18 mm karb i malo prokopat kanale. ali neznam šta radit s varimatom jer to mi je potpuno nepoznato područje. mašinu ću frizirat na 6 ks. imat će snagu od 6500 do 9000 a najveću negdje na 8700.e sad ja neznam kako namjestit variomat za te okretaje može pomoć?
Crazy Kuree:
kao prvo karburator trebaš uzet min 15 ako misliš tunnig, ovako moreš i klip sjebat neg eto sreća pa je 4t. obrtaje u variomatu šteluješ pomoću valjaka, rad s tri valjka nije preporučen, težim valjcima o ti koje imaš bi dobio manje obrtaja, a lakšim bi dobio više obrtaja, valjci se kupuju po dimenzijama i po gramaži. ako te zanima koji su ti trenutno na vagi jedan izmjeriš. staviš li prelagane motor će vrtit u prazno tj derat će se a ić neće, staviš preteške imat će tzv. rupu na gasu i biće trom
Iwo SR Tuono:
kao prvo on nije smio vadit nikakve roline iz variomata, to je prva stvar, a kao drugo ako je to 4t minibajk onda neznam šta se tu ima toliko puno tunirati :dontknow: :binkybaby:
Zeljac:
jel imas ti kakvu sliku tog mini baika ?? da smo barr upuceni u nesto :dontknow:
Beneli:
--- Citat: Beneli - 28 Ožujak, 2010, 12:05:15 ---kao prvo neradi se o onom malom zujalu sa mašinom od motorke što ide 70 kmh i što može preć 50 kmh pa crkne.
nego je to malo stariji mini bike s alanserom i signalizacijom. veći je od ovih malih što se danas prodaju. ide 50 kmh i izdžljiv je ko magare. ima 15 mm karb 3 karike i obični auspuh,obični usis i variomat. dušu dalo za friziranja. original kar je riknuo pa sam ja stavio od trimera 10 mm. jedva sam ga uštelovo ide oko 40 kmh po noći(hladni zrak) i 30 kmh po danu kad je toplije. ima 6 rolica ja sam mu izvadio 3. čini mi se da ide bolje ali to je sve do promjene atnosfere zapravo variomat mu se nikad neskupi do kraja nego samo do pola. kvačilo mu radi na principu doboš kočnica. ima dvije polutke između njih feder. to se prenosi na variomat i onda na lanac. sad mi je u planu na njega stavit 18 mm karb i malo prokopat kanale. ali neznam šta radit s varimatom jer to mi je potpuno nepoznato područje. mašinu ću frizirat na 6 ks. imat će snagu od 6500 do 9000 a najveću negdje na 8700.e sad ja neznam kako namjestit variomat za te okretaje može pomoć?
--- Kraj citata ---
Crazy Kuree tu je napisano da ću stavit 18 mm
Iwo SR Tuono odkad 4t motor ima kanale u cilidnru
Zeljac večeras slika
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju