Tehnički kutak > Tuning skutera

Peugeot Vivacity...problemi oko variomata...(tuning)

<< < (3/4) > >>

b_l_a_c_k:
probaj ovako, meni je uspjelo

uzmeš brusilicu u brusiš maticu tako da ju napraviš za neki otvor ključa, npr 15, 17 i sl., al pazi da ne ideš previše sa brušenjem da nebi oštetio navoj na radilici

evo slika

a evo kako sam ja to uradio, samo kod mene je bila problematična matica na kvačilu

:icon_thumright:

b_l_a_c_k:

--- Citat: BoLT3K - 21 Ožujak, 2010, 20:48:38 ---Pa ne odcvrcuje se to gedorom, niti okastim dijelom kljuca bolan  ::)
To se radi viljuskastim kljucem, upravo da nebi preskako  :dontknow:

--- Kraj citata ---

a zašto ne gedorom???

vilastim ključem opterećuješ dvije strane matice, a gedorom sve i samim time neće doć do oštećenja matice jer se pritisak rasporedi na svih 6 strana

radomir.g:

--- Citat: b_l_a_c_k - 21 Ožujak, 2010, 23:21:11 ---a zašto ne gedorom???

vilastim ključem opterećuješ dvije strane matice, a gedorom sve i samim time neće doć do oštećenja matice jer se pritisak rasporedi na svih 6 strana

--- Kraj citata ---
I ja bas o tome razmisljam... Bas je sve suprotno napisao.. Trebao bi odvrtati gedorom i okastim kljucem, a izbegavati vilasti  :icon_thumright:

mario_f15:

napravi ovo i ovako kao sto je black rekao i mora ici.....
i hiti tu maticu u smece odma...nabavi novu.. :)
samo dobro ucvrsti vario.... :icon_thumright:

BoLT3K:

--- Citat: radomir.g - 21 Ožujak, 2010, 23:36:05 ---I ja bas o tome razmisljam... Bas je sve suprotno napisao.. Trebao bi odvrtati gedorom i okastim kljucem, a izbegavati vilasti  :icon_thumright:

--- Kraj citata ---
Ne mislim da je suprotno.
Kad vilastim kljucem odvrces, opterecujes 2 strane, ali njihoce cijele povrsine.
A kad okastim dijelom odvrces opterecujes sve strane, ali samo male povrsine, tako da ce lakse proklizati i ostetiti rubove.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju