Tehnički kutak > Napravi sam

Problem sa šprickitom???

<< < (4/7) > >>

grbi128:
jeli se moze npr bacit sprickit u spreju prije lakiranja npr metalic bojom? (ne valja to a?) :D

(i evo da ne otvaram novu temu,jeli znate koliko dode 1kg laka sto ide na metalic boju? ovo mi je hitno jer to trebam lakieru odnjet a nezz koliko je to para)

tnx

boris_st:
šprickit u spreju je smeće jer je 1k.

matas damir:
Još je lakše raditi s bojama na vodenoj bazi. Suše se puno brže i manje kapaju.
Inače, uvijek se orjentiraj na tvorničke podatke o omjeru komponenata, ali uzmi u obzir i temperaturu i postotak vlage u zraku. Utvrđivač i/ili razređivač može varirati prilikom mješanja.
Ja sam znao raditi s doslovno par kapi razređivača, ali moraš odvrnuti špricu do kraja i puno ovisi koji materijal radiš.
Imam i ja nekog iskustva iza sebe :icon_thumright:

Kg laka je cca 500 kn.

grbi128:

--- Citat: matas damir - 22 Ožujak, 2010, 14:52:37 ---Još je lakše raditi s bojama na vodenoj bazi. Suše se puno brže i manje kapaju.
Inače, uvijek se orjentiraj na tvorničke podatke o omjeru komponenata, ali uzmi u obzir i temperaturu i postotak vlage u zraku. Utvrđivač i/ili razređivač može varirati prilikom mješanja.
Ja sam znao raditi s doslovno par kapi razređivača, ali moraš odvrnuti špricu do kraja i puno ovisi koji materijal radiš.
Imam i ja nekog iskustva iza sebe :icon_thumright:

Kg laka je cca 500 kn.

--- Kraj citata ---

:o :o :o  ???

koliko je dosta laka za dva para plastika(runner i nrg power)

i nemogu vjerovat da lak koji ide na metalic boju toliko kosta....(boja me izasla 4dl=150kn)

matas damir:
Pola kile je i više nego dosta, ali to je čisti lak. Treba ga još razrijediti i učvrstiti.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju