Tehnički kutak > Napravi sam

Računanje potrebne težine rolica

<< < (20/22) > >>

ToNYGP1Racing:

--- Citat: CoK - 14 Studeni, 2010, 04:04:11 ---imam 2 pitanja...

zasto bi netko racunao formulom tezinu rolica?

zasto bi netko vozio SPa na 7g rolicama?

--- Kraj citata ---

1. da bi znao otprilike koje rolice stavit da se vrti na najboljim okretajima
2. ne znam

danc00:

--- Citat: SRAD - 15 Studeni, 2010, 22:37:25 ---Ta formula bi imala smisla na nekoj mašini koja bi podizanjem okretaja i brzne kretanja zadržavala sve uključene faktore uvijek na istoj razini(otpore, sile...) i da se snaga podiže proporcionalno. Jednostavno ne moguće ;)

--- Kraj citata ---

Al gle pa to sve i sadrži, sve konstante su već izračunate I DEFINIRANE u tim okretajima koje ti definiraš (recimo 4g. za 9000okr) Tu je znači definirano da pri tom i tom trenju pri tom i tom otporu, sili širenju rolica i svemu kaj hoćeš. Znači ti si pogledal i rekel kolko okretaja motor daje pri punom gasu i rolicama od 4.g i to je to. A drugi korak je taj da u toj cijeloj "FORMULI" zamjeniš samo jednu varijablu i to "ROLICE" i znači sve ostaje isto samo su je zamjenjena "varijabla" "rolice" tako da bi trebalo to biti ok, tak dugo dok su svi ostali parametri identični onoj formuli koja je bila definirana kod testiranja, jer normalno je ak izmjeniš više parametra da će rezultat više odstupat.

Ak me kužiš...  :) Točna je formula uz mala odstupanja (recimo 100-200rpm) možda i više.

schvabo99:
Danc00 je u pravu :headbang:

ToNYGP1Racing:

--- Citat: danc00 - 16 Studeni, 2010, 19:46:57 ---Al gle pa to sve i sadrži, sve konstante su već izračunate I DEFINIRANE u tim okretajima koje ti definiraš (recimo 4g. za 9000okr) Tu je znači definirano da pri tom i tom trenju pri tom i tom otporu, sili širenju rolica i svemu kaj hoćeš. Znači ti si pogledal i rekel kolko okretaja motor daje pri punom gasu i rolicama od 4.g i to je to. A drugi korak je taj da u toj cijeloj "FORMULI" zamjeniš samo jednu varijablu i to "ROLICE" i znači sve ostaje isto samo su je zamjenjena "varijabla" "rolice" tako da bi trebalo to biti ok, tak dugo dok su svi ostali parametri identični onoj formuli koja je bila definirana kod testiranja, jer normalno je ak izmjeniš više parametra da će rezultat više odstupat.

Ak me kužiš...  :) Točna je formula uz mala odstupanja (recimo 100-200rpm) možda i više.

--- Kraj citata ---

Barem da je netko uspio im objasnit.  ;D To ja govorim cijelo vrijeme, ali kaže ne.  :angry7:

Hvala ti puno na podršci.  :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

SRAD:

--- Citat: danc00 - 16 Studeni, 2010, 19:46:57 ---Al gle pa to sve i sadrži, sve konstante su već izračunate I DEFINIRANE u tim okretajima koje ti definiraš (recimo 4g. za 9000okr) Tu je znači definirano da pri tom i tom trenju pri tom i tom otporu, sili širenju rolica i svemu kaj hoćeš. Znači ti si pogledal i rekel kolko okretaja motor daje pri punom gasu i rolicama od 4.g i to je to. A drugi korak je taj da u toj cijeloj "FORMULI" zamjeniš samo jednu varijablu i to "ROLICE" i znači sve ostaje isto samo su je zamjenjena "varijabla" "rolice" tako da bi trebalo to biti ok, tak dugo dok su svi ostali parametri identični onoj formuli koja je bila definirana kod testiranja, jer normalno je ak izmjeniš više parametra da će rezultat više odstupat.

Ak me kužiš...  :) Točna je formula uz mala odstupanja (recimo 100-200rpm) možda i više.

--- Kraj citata ---

Pa i mislio sam da svi parametzri ostanu isti, ali čim si izmjenio rolice ti parametri se mijenjaju i zato izračun po toj formuli ne može biti točan.

Uz to sam i naveo jedan primjer ranije, ako neki SP 180 pri maksimalnoj brzini sa 15.5 g vrti 8200 okretaja koliko će vrtiti pri maksimalnoj
brzini sa 7 g ? Napravi izračun ;)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju