Tehnički kutak > Napravi sam

Računanje potrebne težine rolica

<< < (2/22) > >>

ToNYGP1Racing:
Nema to veze s nicime..  Imas skuter kit bla bla ...

Rolice od 5 grama koje se vrte na 10000... I znas da je naprimjer najveca snaga kita na 12000..

I sad ona gore formula

rolice            okretaji

5                10000
      X                12000

i uvrstis ovako:

X:5=10000:12000 (pomnozi vanjski s vanjskim i unutarnji s unutarnjim)

12000X=50000  (Podijelis 50000 s 12000)

X=4.1

Znaci da dobijes 12000 okretaja gdje je najveca snaga moras stavit rolice 4.1 gram..

Provjereno.  :headbang:

(Ovo je uzeto samo na primjer)

Morate znati tezinu svojih rolica i okretaje da bi ste izracunali tezinu rolica za potrebne okretaje..

Ako ne vjerujete, sami probajte. Nebi ovo pisao da ne radi...

Neka mi neko da tezinu svojih rolica i okretaje pa da izracunam......

dhorvat:
Svaka čast na trudu ali ovo mi se ne čini da bi moglo funkcionirati jer eto ti primjera, ja često "selim" serijski spuh i sportski spuh pa mijenjam rolice. Probao sam sa mnogo variomata i svega, ali to što si ti napisao nije točno u mojem slučaju. Serijski spuh na 7500 okretaja ima 5,7 rolice, a Yasuni R na 9600 okretajama ima 5,5 rolice. Probaj to dobiti svojom formulom  :icon_tongue:

zedooo:
Ovo je najveća glupost ikad  :toothy12: :toothy12: :toothy12:

Zaboravio si jedno 16 faktora...počevši od mase variomata, tvrdoće torzijskog federa, opsega variomata, dužine bolcne, veličine rolica...da nastavim? :happy6:

Infernus:
Ta formula bi mozda funkcionirala kad mi masina imala jednaku snagu na svim okretajima...  ;D

ToNYGP1Racing:

--- Citat: dhorvat - 18 Ožujak, 2010, 21:27:03 ---Svaka čast na trudu ali ovo mi se ne čini da bi moglo funkcionirati jer eto ti primjera, ja često "selim" serijski spuh i sportski spuh pa mijenjam rolice. Probao sam sa mnogo variomata i svega, ali to što si ti napisao nije točno u mojem slučaju. Serijski spuh na 7500 okretaja ima 5,7 rolice, a Yasuni R na 9600 okretajama ima 5,5 rolice. Probaj to dobiti svojom formulom  :icon_tongue:

--- Kraj citata ---
Pa naravno da nije isto... JOJ GRRRRR   Kad si stavo 2. spuh.

Kako da vam objasnim...?

Recimo kupis kit frgu dizne usis spuh i variomat.. u multutivaru ili speed controlu dobijes rolice.. stavis te rolice. I sad znas da je nejveca snaga na 10 000 okretaja. A tebi se vrti s nekim rolicama na 9000. Odes i napravis đir.

Onda lijepo uzmes papir zapises trnutne rolice koje su ti u skuteru i okretaje na kojima ti se vrti (9000). Ali tebi treba 10 000.  Uvrstis u formulu i dobijes rezultat.

Ako promjenis spuh opet pises iste rolice, ali drugacije okretaje okretaje.. Opet pises i uvrstis. Ne kuzim kako vam nije jasno..?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju