Tehnički kutak > Napravi sam
Računanje potrebne težine rolica
Drnda:
trebas kontati i da kanalici u variomatima nisu bas pravilni, pa nije ni sirenje isto...
otpor zraka utjece na razvijanje okretaja kroz ubrzanje, teren, ima bas milion faktora
ratz_hell:
mislim da su bit krajnji okretaji a ne ubrzanje u vremenu, znaci trebalo bi prvo moc izracunat krajnju brzinu pri okretajima i onda to uvrstavat u neku formulu, mislim da otpori onda nisu ni bitni jer su oni sadrzani vec u tim okretajima npr 80kmh mi ider skuter pri nekih 9000 okretaja (bubam napamet) sa svim otporima sam to postigao , jeli tako? znaci ako zelim postic 10000 okretaja u proporcijama sa ovih 80kmh i 9000rpm , koliku cu brzinu postic, mislim da bi se ti otpori onda krizali jer su uvijek imamo iste vrijednosti otpora ,i variomata i federa i svega i pri 9000rpm i pri 10000rpm , a to bi doslo u razlomku tj da se nemoraju uopce onda ni uvrstavat... neznam meni logika govori tako nesto , ispravite me ako grijesim
3alfa3:
Cijelo vrijeme se NE SPOMINJE najvaznija stvar - koji su optimalni okretaji za neki setup.
Kad se sazna podatak gdje je najveca snaga za odredjeni setup (a to bez stola za mjerenje ne ide), onda je "racunanje rolica" totalno nepotrebno jer se do idealne tezine rolica dodje u 2-3 poteza metodom pokusaja i pogreske
vanjossi:
pokušat cu naci jednu formulu za racunanje odgovarajućih okretaja, koju sam dobio kad sam kupio jedan auspuh, i koju nikad nisam isprobao, a mislio sam ako je tako tvornica napisala mozda ima smisla
ToNYGP1Racing:
--- Citat: vanjossi - 22 Ožujak, 2010, 03:23:59 ---pokušat cu naci jednu formulu za racunanje odgovarajućih okretaja, koju sam dobio kad sam kupio jedan auspuh, i koju nikad nisam isprobao, a mislio sam ako je tako tvornica napisala mozda ima smisla
--- Kraj citata ---
ajd javi kad nađeš! :icon_biggrin:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju