Tehnički kutak > Napravi sam
Računanje potrebne težine rolica
ToNYGP1Racing:
Morate na skuteru imati sve slozeno pa onda racunat.
Nebi stavljao to tu da ne radi! Pa nisam glup. Ak nemas obrtaljku onda ti sve ovo pada u vodu covjece.
andy:
Meni ima ovo neke logike.. Ak je isti setup i na njemu izmjeri s tim i tim rolicama okretaje i sad da dobije 1000 više obrtaja napravi jednadžbu.. :drunken_smilie: ZNAČI NE MJENJAJUĆI nikakve dijelove, ne ko kak je dhorvat reko.. Nije ista rezonancija, a i velika je razlika..
ToNYGP1Racing:
--- Citat: andy - 18 Ožujak, 2010, 22:08:45 ---Meni ima ovo neke logike.. Ak je isti setup i na njemu izmjeri s tim i tim rolicama okretaje i sad da dobije 1000 više obrtaja napravi jednadžbu.. :drunken_smilie: ZNAČI NE MJENJAJUĆI nikakve dijelove, ne ko kak je dhorvat reko.. Nije ista rezonancija, a i velika je razlika..
--- Kraj citata ---
Kao 1. naravno da ces laksim rolicama dobit vise okretaje. I kad stavis spuh sve se mjenja, ali ta je formula povezana s time.. bitno je da napravis test s jednim rolicama kako bi izracunao kolika ti tezina rolica treba za željene okretaje..
Ja vas ne kuzim? Dal vi mislite da to ne radi ili ne znate kako to radi?
Inace imam 5 mat fiz i kem...
zedooo:
ali cekaj, zar vi uzimate tezinu rolica po tome koliko vam treba finalnih okretaja? ne kuzim...
a osim toga ima jos milijun faktora koji određuju finalne okretaje, tako da ova jednadzba radi samo u nekim malim malim granicama...i kao takva je po meni brutalno neupotrebljiva, NHF
nrg extreme:
Mislim da bi formula mogla bit od koristi ali samo ako sve osim valjčića bude pogođeno,
prvenstveno centralni jer i on igra ulogu u okretajima. :dontknow: :dontknow:
Naravno da se nijedan drugi dio ne mijenja već samo valjčići.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju