Ostalo > Motocikli
Moji motori
3alfa3:
Slike zadnje gume nakon 3000km
Dunlop Qualifier je na toj kilometrazi bio potrosen preko pola (3mm odprilike), a Michelin Pilot Power je izgubila na sredini (nazalost, po sredini je najvise trosim) 1,5mm. Istina, Michelinke vozim po hladnijem vremenu i da je ljeto bi se trosile nesto jace, ali sigurno manje od Dunlopica. A gume definitivno bolje drze od Dunlopa Qualifier.
oki1983:
zasto meni recimo guma na piaggo zipu zadnja traje 5000km (normalne voznje,ne driftam,niti naglo kocim),prednja 10 000km
na gp1 250 evo skoro ima 5000km,po sredini je glatka,normalne voznje!
ja imam takva iskustva da je 5000km za gumu kraj.
na zipu sam imao pirelli(sad je neka sava),a na derbiju su continental.
pretpostavljam da neka plasticnija guma traje duplo duze,ali ima losije performanse.jesam li u pravu?
to su moja iskustva!
pralas:
--- Citat: oki1983 - 17 Studeni, 2010, 16:53:37 ---
pretpostavljam da neka plasticnija guma traje duplo duze,ali ima losije performanse.jesam li u pravu?
to su moja iskustva!
--- Kraj citata ---
jesi,samim time sto je guma plasticnija dosta duze traje,ali performanse su uzasne i ne treba se igrati sa losim gumama :nono:
3alfa3:
--- Citat: oki1983 - 17 Studeni, 2010, 16:53:37 ---zasto meni recimo guma na piaggo zipu zadnja traje 5000km (normalne voznje,ne driftam,niti naglo kocim),prednja 10 000km
na gp1 250 evo skoro ima 5000km,po sredini je glatka,normalne voznje!
ja imam takva iskustva da je 5000km za gumu kraj.
na zipu sam imao pirelli(sad je neka sava),a na derbiju su continental.
to su moja iskustva!
--- Kraj citata ---
Jel ti potrosena samo po sredini ili i po rubovima? Jer ako je samo po sredini, to znaci da bi mogao radit dosta vise km kad bi po zavojima vozio pod vecim nagibom (brze). Trosenje po sredini obicno znaci voznju po ravnom i to vecim brzinama (barem na motorima).
Sport gumu na motoru (200kg motor + vozac) mozes po sredini na autoputu potrosit ispod 1000km ako vozis brzo
Meni je isto na skutu zadnja trajala 5000-6000km (Metzeler).
Pazi da ti tlak nije puno premali - od toga se guma isto jace trosi
Ove Michelinke koje imam (kao i Dunlop prije toga) su sport gume koje su jako mekane i napravljene su za dinamicnu voznju po cestama cak i sa R motorima (Michelin PP je tvornicka ugradnja na neke R-ove). Neka sport touring guma radi duplo vise km, ali i slabije drzi
oki1983:
od ruba ima mozda jos 1,5 cm ripni,ostalo glatko
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju