Ostalo > Motocikli
Moji motori
2TDottore:
--- Citat: zwerko - 31 Kolovoz, 2010, 14:49:22 ---ve stoji kaj si rekao osim ducatija... on je prica za sebe... jako skup za odrzavati...
--- Kraj citata ---
ducati je egzotika i on trazi posebnu paznju i ako ga redovito odrzavas trajat ce jako dugo...a posto se tih pravila vise manje niko ne drzi jer ducatija kod nas kupuju samo vise manje sminkeri koji ga neznaju vozit i vrlo brzo nakon kupnje ga prodaju jer vide da taj motor nije za od kafica do kafica i da ne trpi neredovito odrzavanje....
3alfa3:
--- Citat: zwerko - 31 Kolovoz, 2010, 14:37:15 ---ma ok.,..sad ste vec daleko otisli... ugl, cifra se penje na 45 t kn ako das popravljat u ovlasteni servis, normalno da se to rijesi za dosta manje novaca u fusu... ali recimo bocni dekl je ono kaj je najjadnije bilo jer je pustio ulje i motor ostao nevozan pri padu sa 40 kmh... mozda je bilo i sporije... tezak je a nezasticen...
znaci, super motor dok se nekaj ne desi... jeftin u startu, poslije skup...
--- Kraj citata ---
nista skuplji u slucaju pada od konkurencije
zwerko:
--- Citat: 2TDottore - 31 Kolovoz, 2010, 14:54:00 ---ducati je egzotika i on trazi posebnu paznju i ako ga redovito odrzavas trajat ce jako dugo...a posto se tih pravila vise manje niko ne drzi jer ducatija kod nas kupuju samo vise manje sminkeri koji ga neznaju vozit i vrlo brzo nakon kupnje ga prodaju jer vide da taj motor nije za od kafica do kafica i da ne trpi neredovito odrzavanje....
--- Kraj citata ---
otisli smo u offtopic...
ugl upravu si.., ali, redovito odrzavanje ducatija je skuplje nego drugi motori kao sto je i sam skuplji u startu i nema bas neki izbor polovnih djelova tak da nije to za svakoga... pogotovo ako nemas nekog tko ce ga jeftino sarafiti... ja imam pa mi opet nije svejedno mada mi se nudi jedan vec drugi put povoljo i svidja mi se, ali, strah me uzeti to...
zwerko:
--- Citat: 3alfa3 - 31 Kolovoz, 2010, 14:58:35 ---
nista skuplji u slucaju pada od konkurencije
--- Kraj citata ---
ok, s ovim se slazem... :) imao sam priliku i uvjeriti se sa svojom yamahom...
3alfa3:
Danas bio u KMS-u na 2. servisu (6000km). Mijenjano je ulje i filter, propuhan filter zraka, provjereno hladjenje, instalacije, kocnice, EFI itd, podmazano sve sto se moze i nakon 2+ sata rada motor je bio gotov.
Doma sam isao autoputom KA - ZG i malo razvlacio 4. 5. i 6. brzinu. Max na satu je bilo 225 km/h (i to u 6.), ali tu nije stalo nego sam morao usporiti. Vjerojatno bi jos navukao 20tak km/h da sam imao vise mjesta i da sam savrseno zalegao (visok 192cm pa je malo teze sakrit se iza chukica). Jedno vrijeme sam drzao 180 km/h u poluzalegnutom stavu i moram priznat da me bolio vrat. Tek ako bi buljio drito u cep rezervoara bi se turbulencije oko kacige smirile i vrat bio manje opterecen. Valjda je do kacige (Nolan N-84).
Definitivno je motor radjen za voznju do 150-160 km/h dokle se moze vozit full uspravno bez da smeta vjetar. Poslije je samo mucenje vozaca sto se mene tice.
Uspio sam imati i prosjek na povratku od 10tak litara na 100 km (tocio prije i poslije) sto je apsolutni rekord jer inace vozim ispod 6 ako pazim, a rijetko preko 6.5 na 100km. I u tih 60-70km je bilo i mirne voznje prije i poslije autoputa tako da je na samom autoputu potrosnja bila i veca od toga.
E da - 740kn sam platio servis.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju