Ostalo > Motocikli

Moji motori

<< < (411/419) > >>

3alfa3:

--- Citat: ljubo46 - 15 Svibanj, 2022, 11:28:39 ---Cekaj vade se vilice van radi promjene ulja?
Samo ih se otpusti i izvuce prema dolje van jel tako?
Daj mi sliku flase od ulja novoga

--- Kraj citata ---

Da, skinu se kociona klijesta, kotac, blatobran i vilica se moze skinut bez da se dira prednja maska na Z900 sto bitno ubrzava proces. Ja cak nisam skidao blatobran jer sam samo mijenjao u lijevom stapu ulje jer tu imam podesavanje hidraulike (rebound), desni stap je "blesav" i nema nikakvog podesavnja i ulje u njemu uopce ne utjece na ponasanje ovjesa. Promijenit cu i u njemu slijedeci put reda radi, al u principu nema potrebe.

Ovo ulje sam stavio (kupio prosle godine u Auto Kresi):
https://motorex.com/en-us/racing-fork-oil-4w--31744

Ovo je postupak koji sam koristio  (osim sto nisam smirglao stapove jer su savrseni i nisam mascu podmazao semering jer nije bilo ptorebe - samo sam ulje promijenio)

ljubo46:
Odlicno hvala ti
A dobro opet vjerujem da je ulje zamazano i u desnom stapu
Pa kad je vec sve skinuto zasto ne zamjenit u oba.

3alfa3:

--- Citat: ljubo46 - 15 Svibanj, 2022, 13:10:13 ---Odlicno hvala ti
A dobro opet vjerujem da je ulje zamazano i u desnom stapu
Pa kad je vec sve skinuto zasto ne zamjenit u oba.

--- Kraj citata ---

Zmazano je sigurno, jer to proizlazi iz struganja opruge po stapu vilice.
Bio sam lijen, budem drugi put, iako ponavljam: taj stap bas nista ne radi na motoru vezano uz hidrauliku ovjesa, samo feder koji je neprigusen, a sva stelanja se rade na lijevom stapu, ulje u desnom je samo reda radi da podmazuje i nije bitno koji je viskozitet (koji se cak i ne mijenja kao u lijevom stapu vremenom jer ne prolazi kroz male rupe gdje odradjuej posao prigusenja i gdje je mehanicki optereceno), glavno da ga ima i da je uljavo :)

TopPerfomance4:
Pa da nek ima ulja i da ne pušta pa je lako ovo je ionako spada u "održavanje" vozila

ljubo46:
Nego reci mi jos jesi sve stezao moment kljucem nazad?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju