Ostalo > Motocikli

Moji motori

<< < (37/419) > >>

igor27:

--- Citat: Antares - 23 Kolovoz, 2010, 20:44:47 ---
 jel bi bilo pametnije prvo recimo neki skuter 200-250ccm pa onda tek motor ili bi se snašao i na motoru brzo?

--- Kraj citata ---

to najviše zavisi od tebe.....ja sam poslije 50-ke kupio nexus 250 jer nisam imao love za neki jači  motor koji sam htio čim novijeg godišta i mogu ti reći da mi je prilagodba na brzinu,manevriranje i tak te stvari puno znači sad kad imam motor...makar i bez toga mislim da nebi bilo problema

inače @alfa krasan motor ja sam dvoumio između njega i novog horneta ali mi je hornet nekako bolje sjeo....naravno o ukusima se ne raspravlja

3alfa3:

--- Citat: Antares - 23 Kolovoz, 2010, 20:44:47 ---Što ti misliš alfa, jel bi bilo pametnije prvo recimo neki skuter 200-250ccm pa onda tek motor ili bi se snašao i na motoru brzo?
--- Kraj citata ---

Snadjes se brzo - nije nepredvidiv nego linearan. Jedino iznad 8000 okr - tu pocne stvarno vuci jako.
NE vjerujem u pricu da treba postepeno dolazit do jacih motora osim u slucaju antitalenta i stvarno jakih motora (pogotovo onih koji vuku od nule - 2 cilindrasi) i koji ako lagano zakasljes te katapultiraju na mali pomak gasa. Meni je znalo bit problem prelazak preko rupe koju nisam vidio kad bi bio na nesto visim okretajima - pomaknes malo gas i motor povuce, a ti to ne ocekujes. Onda sam skuzio da treba drzat ruku na rucki gasa "malo nize" kako bi taj efekt bio manje izrazen

--- Citat: Antares - 23 Kolovoz, 2010, 20:44:47 ---eh i da što se tiče one voznje s policajcem... kak to da si odlučio ići preko ograničenja? (na slavonskoj je 70 jel?) Jer je išao i on ili bez posebnog razloga :)?

--- Kraj citata ---

Na motoru je to prirodna brzina za tu cestu, zapravo, to bi spadalo u sporu voznju na toj cesti koliko god to moze cudno zvucat. I on je tako vozio. A i u krajnjem slucaju, nebi mi mogao naplatit nista kad me ne moze mjerit atestiranim uredjajem.
To je jedna od onih situacija kad unaprijed znas kako ce se stvari odvijati - cim je odzdravio na moje kimanje glavom, odma znas da je "covjek" i motorist

3alfa3:

--- Citat: igor27 - 23 Kolovoz, 2010, 21:05:54 ---inače @alfa krasan motor ja sam dvoumio između njega i novog horneta ali mi je hornet nekako bolje sjeo....naravno o ukusima se ne raspravlja

--- Kraj citata ---

Na Hondinoj strani je kvaliteta, ali meni vise ovaj odgovara. 25% vise kubika (vise momenta) i mogu se vozit u 6. brzini 70 km/h i komotno krenut u preticanje jer povuce.
A i prilagodjeniji je visim vozacima (ja sam 192cm visok)

Na kraju, tu je i pitanje cijene i servisne podrske

igor27:

--- Citat: 3alfa3 - 23 Kolovoz, 2010, 21:34:51 ---Na Hondinoj strani je kvaliteta, ali meni vise ovaj odgovara. 25% vise kubika (vise momenta) i mogu se vozit u 6. brzini 70 km/h i komotno krenut u preticanje jer povuce.
A i prilagodjeniji je visim vozacima (ja sam 192cm visok)

Na kraju, tu je i pitanje cijene i servisne podrske

--- Kraj citata ---

što se tiće momenta tu si potpuno u pravu....malo zakašlje u nižoj na malim okretajima ali privikneš se pa ga prešaltaš a to povlači pitanje potrošnje sa kojom sam zadovoljan nekih 6l na 100km kombinirano....na otvorenoj moram još izmjeriti...moj stil vožnje nije preagresivan pa nije ni potrošnja velika.....servisa su mi 2 u blizini al su tako--tako...imam jednog dečka vrhunski majstor za hondu kad prođe garancija tak da kod njega mislim raditi servise

Antares:
Ja sam isto do nedavno bio više "fan" horneta, al gledam malo po gradu z750 i ipak mi je ljepši od horneta, a cijena je ista. Jedino me muči to kaj ih ima ko i runnera :), al jbga kad je lijep motor.

Kakvi su recimo aprilini model? dorsoduro i shiver...  Shiver 2010. je na nekakvoj akciji za 56k kn

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju