Ostalo > Svijet računala i mobitela
nadogradnja RAM-a?
dhorvat:
--- Citat: Crazy Kuree - 15 Ožujak, 2010, 13:35:15 ---windows Xp 64 bit je tek skoro izašao... a u mene windows 7 32bit radi normalno na intel 2.6 (jedna jezgra), 1.5 gb ram, 40gb hdd, jedna od najstariji 256mb grafički :headbang:
--- Kraj citata ---
Joj, da. Sedmica bez problema radi i na 1GB RAM-a jer se OS ajmo reć prilagodi količini RAM-a koji imaš pa ne zauzima tolko prostora u radnoj memoriji. Nekome recimo sama sedmica na gigi rama uzme 570 MB page file-a, dok meni na 4 GB rama uzme 1,1 GB Page file-a :drunken_smilie:
Crazy Kuree:
a taj pc mi služi samo za internet, a ovaj jaki što imam na njemu 64 bit verziju uzima skoro 1.5 gb od 6gb ddr2
vanjossi:
DDR2 je, znaci hard bi trebao novi uzet, ja imam od 160 giga, i to mi je dosta, znaci mogo bi staviti 3-4 rama i novi hard. onda cu to vjerovatno i napraviti, kako se kreću cijene za ove komponente? vidio sam 7 , predobar je. i da imam neku slabu graficku(od 256) jer neigram igrice na kompu.
Pupo:
--- Citat: vanjossi - 15 Ožujak, 2010, 17:42:41 ---DDR2 je, znaci hard bi trebao novi uzet, ja imam od 160 giga, i to mi je dosta, znaci mogo bi staviti 3-4 rama i novi hard. onda cu to vjerovatno i napraviti, kako se kreću cijene za ove komponente? vidio sam 7 , predobar je. i da imam neku slabu graficku(od 256) jer neigram igrice na kompu.
--- Kraj citata ---
Snaga grafičke se nemjeri količinom rama na njoj! Bitan je čip a ne toliko ram na njoj!
Crazy Kuree:
vjerovatno imaš 1 pločicu od 1gb i 4 mjesta na matičnoj (nemora da znači al vjerovatno), onda imaš 3 slobodna mjestapogledaj cijene na protisu
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju