Tehnički kutak > Tehnička pitanja

bubanj vs disk

<< < (3/11) > >>

XSH_tuned_MHR:
Evo moje iskustvo imao sam 2 skutera sa bubnjem..dok je novi sve 5 koci okej.,cim napravis neku kilometrazu svojstva kocenja padaju..jer

-zica na bubnju oslabi nemožeš je vise podesit
-pakne se troše (jos ako imas potrošenu felgu)
-ako ganjaš skutere kao sta sam ja kad se zagrije bubanj.,skuter 30% slabije koci
-sajla puca..OVO VRIJEDI ZA +15 tkm

I ZADNJA i najgora stvar bubanj troši FELGU sa unutarnje strane i to jako brzo ako agresivno voziš., kad se istroši sloj na felgi gdje pakne imaju dodir skuter NEKOČI nikako iako imas nove pakne..stim da ćeš ti uzet staru makinju koja ima i staru felgu zaključi sam kako će kočit

to su bile muke koje sam ja imo sa bubnjem..u kratkom roku sam 2 felge zadnje promjenio.

evo ti nedostatci diska ako se mogu tako nazvati

- trosi se disk ( jako malo ako imaš dobre pločice) i pločice  ., i ulje koje promjenis i to je tvoja volja oćeš li.

Zaključak disk i bubanj dva svijeta., nebi svi novi kvalitetni skuteri bili sa diskovima da nisu bolji.

Amen. :frajer:

vanjossi:
a šta je sa zipovima za trke? ili oni ne koče  :toothy12:
pakne za bubanja dodu 70 tak kn, ja sam primjetio i da ako forsiras disk i on pocinje slabije kociti

kengur:
na večim brzinama ionako ne kočiš zadnjom pa kakve ima veze jel disk ili bubanj.na 30-40 na sat ti je svejedno kaj imaš...uglavnom i bubanj je ok kad je sve ispravno.

efz:

--- Citat: XSH_tuned_MHR - 15 Ožujak, 2010, 18:08:15 ---Evo moje iskustvo imao sam 2 skutera sa bubnjem..dok je novi sve 5 koci okej.,cim napravis neku kilometrazu svojstva kocenja padaju..jer

-zica na bubnju oslabi nemožeš je vise podesit
-pakne se troše (jos ako imas potrošenu felgu)
-ako ganjaš skutere kao sta sam ja kad se zagrije bubanj.,skuter 30% slabije koci
-sajla puca..OVO VRIJEDI ZA +15 tkm

I ZADNJA i najgora stvar bubanj troši FELGU sa unutarnje strane i to jako brzo ako agresivno voziš., kad se istroši sloj na felgi gdje pakne imaju dodir skuter NEKOČI nikako iako imas nove pakne..stim da ćeš ti uzet staru makinju koja ima i staru felgu zaključi sam kako će kočit

to su bile muke koje sam ja imo sa bubnjem..u kratkom roku sam 2 felge zadnje promjenio.

evo ti nedostatci diska ako se mogu tako nazvati

- trosi se disk ( jako malo ako imaš dobre pločice) i pločice  ., i ulje koje promjenis i to je tvoja volja oćeš li.

Zaključak disk i bubanj dva svijeta., nebi svi novi kvalitetni skuteri bili sa diskovima da nisu bolji.

Amen. :frajer:

--- Kraj citata ---
sve si ti to lijepo napisao ali ti prica bas i ne drzi vodu, tj. nemoj po svom primjeru suditi.........evo ja cu rec totalno suprotno iskustvo.......imam SRku 150, nesto preko 20000 km, vozena je svakako, znaci ganjalo se i intenzivno kocilo (poznavajuci prijasnje vlasnike ;D), i dalje koci ne dobro vec odlicno i to samnom koji imam 120kg zive vage :frajer:
Makar ima laganu opciju za prebacit na disk, o tome nemam potrebu ni razmisljat jer kazem jos jednom koci predobro da bi izdvojio toliko love!!!! daleko od toga da cu rec da je bubanj bolji, iskreno volio bi da je disk, ali ima i bubanj kocnica koje rade odlicno i nakon puno predenih km :icon_thumright:

Nikon:
bas to efz.

ja sam ima bubanj na fxru i zaustavljalo je motor bez greske .. ako zaustavlja cvaju od 180ccm onda moze i 50ccm

tema je bila jel bolje koci disk od bubnja... a ne sta je bolje...

sigurno da je disk bolji sta se tice odrzavanja ... a to jel koci bolje .. OVISI..

uredne pakne i solidna felga, dobra sajla = super kocenje
disk s mekanim plocicama = super kocenje...

sad sjebane pakne normalno da ne staje... al primjera radi disk s tvrdim plocicama isto ne staje, a trosi se vise disk nego plocice...

a za primjer kako lose koci nakon 15 000km... bas me zanima kako bi kocia motor s plocicama koje imaju 15 000km  :toothy12:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju