Tehnički kutak > Tehnička pitanja
BIAX pitanje
Pupo:
Danas sam išao odradit neki posao u zubarsku ordinaciju i lunjam ja po skladištu, kakvih tamo alata ima za uređivat i polirat kanale. Strava! Trebao sam malo poslikat ;D
cvele60:
--- Citat: gumy - 10 Ožujak, 2010, 20:36:46 ---dobro jankec kaže, ovaj električni je dobar samo za neke sitne poslove di je teže priči s njime, uzmeš zračni bijaks, i glodalo kak bog zapovijeda, i da vidiš, skratiš si posao 3 puta..
--- Kraj citata ---
Ma tu si potpuno u pravu al i ovim sam odradio par izduva na cilindrima i trebalo mi je oko sat vremena po jednom....Za amaterske radove je sasvim ok...ko misli ozbiljnije da se time bavi nek spremi 100e+ za biax kvalitetnijii; 10-ak e po nastavku[glodala za metal] i 10-ak e za par dijamantskih nastavaka...kamenje je vec dosta jeftino....
R@kija:
--- Citat: gumy - 10 Ožujak, 2010, 20:36:46 ---dobro jankec kaže, ovaj električni je dobar samo za neke sitne poslove di je teže priči s njime, uzmeš zračni bijaks, i glodalo kak bog zapovijeda, i da vidiš, skratiš si posao 3 puta..
--- Kraj citata ---
tak je..ja imam kopresor i biax na njega....bokte ispuh na malossi sportu 27-28mm kod strane spuha di izlazi,i to u kratkom vremenu...neam nastavaka da ga zavrsim dokraja...
al na zracni fakat jako brzo obavis neki poso takav...
gumy:
uf, to je onda kod vas malo jeftinije..
eto kod nas: kompresor najmanji barem 600-700 kuna s tim da će ti taj konstantno raditi, treba ti barem od 45-50 litara a taj je oko 1500kn pa nadalje.
zračni bijaks ima u metrou, 200 kuna je i sasvim je ok
glodala 6mm za zračni su ovdje oko 120 do 130 kuna po komadu
el bijaks ima taj u pevecu einhell oko 200, ovi drugi su 400,500 pa nadalje
bijaks sa glavom pod 45 stupnjeva je oko 1000 kuna :o
nastavci za taj bijaks, znači glodala i ti malo finiji su oko 50 kuna po komadu
pixa.93:
kolko je najeftiniji biax s nastavcima i gdje ga ima za kupit
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju