Tehnički kutak > Tehnička pitanja
izdrzljivost blokova???
speedfight 2:
oke ljudi puno vam hvala na brzim i efikasnim informacijama...
Crazy Kuree:
Blokovi nisu skupi hvala bogu, jedino nestručnom ugradnjom moreš taj dosjed sjebat, a sve ide lagano i klizi kad se hladi i grije i nema problema
ivanm:
u piaggio servisima na silu prešama i na hladno uprešavaju ležaje pa drže i drže.. bitno je da u koso ne natjeraš ležaj....
ako ležaj ohladiš a blok zagriješ sve ide puno lakše (ja sam jednoga morao zadnja 2mm lupkati preko starog ležaja ali sve je ok..)
dhorvat:
--- Citat: ivanm - 08 Ožujak, 2010, 21:34:34 ---u piaggio servisima na silu prešama i na hladno uprešavaju ležaje pa drže i drže.. bitno je da u koso ne natjeraš ležaj....
ako ležaj ohladiš a blok zagriješ sve ide puno lakše (ja sam jednoga morao zadnja 2mm lupkati preko starog ležaja ali sve je ok..)
--- Kraj citata ---
Točno to, nesmije nikad u koso ić jer je ipak alatni čelik ležaja tvrđi i jači od aluminijskog bloka. Može se i 15 puta mijenjati ležajevi radilice i da sve bude na mjestu ako se sve dobro napravi. Ja svaki put kad stavljam ležajeve idu teško unutra makar ih ohladim u škrinji i zagrijem blokove fenom :happy8:
ivanm:
treba duže grijati..
ja sam jedan grijao 5 minuta i išao je teže onda drugi 10 minuta i taj je kliznuo kao.... hmm :happy8:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju