Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Runner 50 struja (valjda) problem
Ghoul:
jbg, ocito imam Gremline u skuteru i ne znam vise kaj da radim...naime, prvo je pucal gadno iz spuha i onda je zamjenjena bobina i od onda je sveskupa radil mozda 2-3 sata voznje...nakon toga, jedno jutro ga palim, zagrijem sve super, malo se vozim i odjednom se skut ugasi ko da sam ga kljucem ugasio! i nema sanse da upali! u garazi je uspio upalit kad mi je frend pridrzavao konektore kod namotaja! reko ok ak je u tome problem, ALI nakon tjedan dana pokusao sam stavit onu "home made" elektricnu blokadu na skut i nakon kaj bas i nije funkcionirala kak spada, skut se par puta ugasio (blokada na preniskim obrtajima, potenciometar ne jebe previse mrdanje lijevo desno) i nema sanse vise da se upali! skino sam blokadu dole i opet jebe! oce radit jedino kad ga se malo ostavi ugasenog u LOCK poziciji na bravi...i nakon 5 minuta malo upali na leru, ali radi mozda 10 sec i opet krepa! radio je jedno vrijeme dok smo kljuc okrenuli onak za 180 stpnjeva pa gurnuli (da su "donji" zubi gore i obrnuto, iako su isti :toothy11: ) :icon_biggrin: , pa mi nekak sve upucuje prema bravi, ali i to je onda poslije odjebalo...
ugl. svijecica na kurblanje baca iskru, ima benzina, termo grupa kompresira jer je ono ganz nova, na one kable od magneta do bobine vise ne reagira (ugl, ocisceni su WD-om i posuseni), na mrdanje oko brave je davao neke znakove rada, ali i to je brzo postalo povijest...
jel ima ko kakvu ideju? :S
vanjossi:
meni je frend tako postavljao el blokadu, i kao nije više htio upalit i nekako ajde jadva smo ga kresnuli i tako par puta i nakraju sam morao promjeniti paljenje(namotaje i pick up)
pogledaj si kontakt od brave da se nije nesto odlemilo :icon_scratch:
Drnda:
eo da ne otvaram temu.. imam namotaje na skutu koji kada uzmem u ruku kabel koji ide prema bobini trese mi ruku, ali kada prislonim na metal nema iskre.. znaci namoti daju struju, ali nedovoljnu.. moze li se proci samo da osmirglam na namotima onaj metalni dio na glavama , moze li onda davati snagu da baca iskru, ili moram namote mijenjati.. znaci di su namoti ima glava oko koje su omotani, i onda najblizi dio glave, znaci onaj sto prolazi uz unutarnju stranu magneta... jel moguce da je dovoljno ga posmirglati da bi dao struju (da se nije nakupilo po njemu svasta) pa da smirglanjem zagrebem malo taj kao magnet mali na njoj da se skine prljavstina
Ghoul:
--- Citat: vanjossi - 08 Ožujak, 2010, 14:06:21 ---meni je frend tako postavljao el blokadu, i kao nije više htio upalit i nekako ajde jadva smo ga kresnuli i tako par puta i nakraju sam morao promjeniti paljenje(namotaje i pick up)
pogledaj si kontakt od brave da se nije nesto odlemilo :icon_scratch:
--- Kraj citata ---
ma ja se nadam da je brava jer svijecica baca iskru na kurblanje SVAKI put, ALI ko da onak, masina upali i napravi ajmo rec 20-30 obrtaja i onda je nest ugasi, a nema kaj drugo bit neg struja...i onda vise uopce ne zeli ni cut, tek nakon 5-10 minut ne diranja, opet malo upali na sekundu i krepa...
ugl, slijedeci vikend rastavljam blokove zbog ugradnje nove radilice i raskupusat cu cijeli skut pa ak mi moze netko rec kako provjerit dal zajebavaju namotaji ili brava?
vanjossi:
imao sam slicne probleme, i onda sam malo kacavidom po namotaija i upalio je, al to je tako izdrzalo kratko, i meni je bilo iskre i tresla je struja na kabel
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju