Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Runner 50 Povratne pare?
boris_st:
evo i slika o čemu se tu radi.
http://www.imagesforme.com/show.php/1017999_odvojendio.jpg
efz:
--- Citat: boris_st - 11 Ožujak, 2010, 15:13:02 ---evo i slika o čemu se tu radi.
http://www.imagesforme.com/show.php/1017999_odvojendio.jpg
--- Kraj citata ---
ja sam to na svom NRgu bio maknuo......razliku nisam vidio, ni bolje ni losije :redface:
3alfa3:
To nije vracanje para nego dovod svjezeg zraka u auspuh (iz prijenosa se uzima zrak - ventilator "gura" taj zrak u tu cijev) kako bi katalizator (koji je usred auspuha) bio cisci. RAdi se o tome da se time povecava temperatura ispusnih plinova, a onda veci dio krutih tvari izgori i ne talozi se na katalizatoru.
Kutijica iz koje ide crijevo na auspuh je nepovratni ventil i pusta samo u smjeru auspuha
EmirF121:
--- Citat: 3alfa3 - 11 Ožujak, 2010, 15:22:43 ---To nije vracanje para nego dovod svjezeg zraka u auspuh (iz prijenosa se uzima zrak - ventilator "gura" taj zrak u tu cijev) kako bi katalizator (koji je usred auspuha) bio cisci. RAdi se o tome da se time povecava temperatura ispusnih plinova, a onda veci dio krutih tvari izgori i ne talozi se na katalizatoru.
Kutijica iz koje ide crijevo na auspuh je nepovratni ventil i pusta samo u smjeru auspuha
--- Kraj citata ---
Znao sam čemu služi ali niasm znao da se time povećava temperatura ispušnih gasova, znači zato se meni toliko grije auspuh. Ljeti imam osjećaj da će se svakog trena skuter zapaliti koliko se ugrije... A kada se stavi sportski auspuh, onda ta cjevčica ničemu ne služi. Šta onda, pustiti je da visi ili je skinuti?
3alfa3:
--- Citat: EmirF121 - 11 Ožujak, 2010, 15:43:13 ---Znao sam čemu služi ali niasm znao da se time povećava temperatura ispušnih gasova, znači zato se meni toliko grije auspuh. Ljeti imam osjećaj da će se svakog trena skuter zapaliti koliko se ugrije... A kada se stavi sportski auspuh, onda ta cjevčica ničemu ne služi. Šta onda, pustiti je da visi ili je skinuti?
--- Kraj citata ---
Ako ostavljas kutijicu, onda skini cjev izmedju kutijice i spuha, a ako mices i nju, onda u onaj ostatak cjevcice koji ide iz prijenosa necime zatvori da ne ide u prijenos prljavstina. Zapravo, da ju i ostavis otvorenu nista nece biti...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju