Tehnički kutak > Tehnička pitanja
razrada serijskog cilindra
speedfight 2:
ee ovako zanima me dali je potrebno razradivati serijski cilindar podizani su tajminzi na cilindru i naravo uz to sam kupio novi klip i karike pa me zanima ako treba razradivati na koji nacin da to napravim...hvala
ivanm:
prije montaže malo cinindar pošmirglaj vodoravno grubljim vodobrusnim papirom (600-800) tek toliko da površina cilindra nije glatka nego malo mat..
to je da se karike prije razrade..
budi oprezan i razrađuj kao novi..
znači upali, nek malo radi na leru, onda se provozaj s njim lagano do pola gasa 10-15 minuta, pusti da se skroz ohladi sat-dva onda opet ponovi istu vožnju..
nakon toga vozi se još 200 km do pola gasa a onda možeš dalje normalno..
speedfight 2:
ee hvala ti car si...
Giz:
3x paljenje/gašenje, 10km lagane vožnje, 90 km dinamične vožnje i samo gas.
Pobogu, nisu to materijali više iz 80tih di su stubline bile tvrde a klipovi i karike mekani. Nema potrebe za zastarjelim tehnikama.
Dečki koji slažu profesionalno motore, ako je sve novo, naprave razradu za 50km i to sa puno puno dinamike u vožnji.
Ono što je kritično je stvoriti pritisak kratkotrajni na karikama da "sjednu" a ne pregrijati ih, prevrtiti ih i svakako ih ne ostaviti bez ulja!
ivanm:
nemoj uspoređivati kvalitetu materijala honde cbr1000 i peugeot speedfighta.. nek se drži recepta koji sam mu propisao..
respect
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju