Tehnički kutak > Tehnička pitanja
razrada alu cilindra
dgeceg:
jel je istina da kod alu cilindra je dovoljno samo ostaviti 30 min da radi na leru, pa ga ugasiti da se ohladi, i onda ponoviti postupak i onda je kit razrađen?
ili treba prije svake vožnje ga ostaviti 10 min na leru, i onda se vozit do pola gasa,pa nakon sat vremena ugasit skuter da se ohladi 10 min, pa se onda opet možemo voziti,i tak 300 km?
vanjossi:
u mom manualu za tpr-a je pisalo razrada 300 km, normalno da za prvo paljenje ga pustis da radi na mjestu dok se ne digne temp(ako je lc) do pola i ugasis pustis da se ohladi,opet ga upalis i pustis da se zagrije i lagani gas, bitno je da mu ne radis pun gas i trzaje dok se ne razradi i to je to. pritom ti od (dužeg)rada u leru više puta može riknut svjecica
alu cilndar se prije zagrije nego gus, tako da ove brojke oko minuta su okvirne
J.U.R.C.A:
--- Citat: vanjossi - 05 Ožujak, 2010, 23:06:28 ---u mom manualu za tpr-a je pisalo razrada 300 km, normalno da za prvo paljenje ga pustis da radi na mjestu dok se ne digne temp(ako je lc) do pola i ugasis pustis da se ohladi,opet ga upalis i pustis da se zagrije i lagani gas, bitno je da mu ne radis pun gas i trzaje dok se ne razradi i to je to. pritom ti od (dužeg)rada u leru više puta može riknut svjecica
alu cilndar se prije zagrije nego gus, tako da ove brojke oko minuta su okvirne
--- Kraj citata ---
alu cilindar se ne razraduje(nikasil je puno tvrdji od gusa) i razrada se svodi na to da karike sjednu.
znaci 2 grijanja i hladenja i to je to.
pajo:
u uputstvima od kita manje više svi preporučuju razradu 200-300km razrade međutim i ja sam razradu radio 50km,i poslje sam skido cilindar nakon 2000km sve je isto bilo ko i prvog dana :icon_thumright:
3alfa3:
--- Citat: pajo - 07 Ožujak, 2010, 11:44:10 ---u uputstvima od kita manje više svi preporučuju razradu 200-300km razrade međutim i ja sam razradu radio 50km,i poslje sam skido cilindar nakon 2000km sve je isto bilo ko i prvog dana :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
Sve bi bilo u redu i da si napravio kako je Jurca napisao
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju