Tehnički kutak > Tuning skutera
dellorto 21 problem
oliver:
zdravo jas sаm iz makedonijе pa zanima me neke stvari javio mi se problem kod skutera od kad sam stavio delllortov karburator 21mm i sportskog filtera skuter mi se gusi na krajne brzini kad dodam full gasa al prije toga imao je 17.5 karburator i radio je ekstra sa serijala airbox na skuteru ima polini sport 70 cc , tecnigas carbon pa nisam mogao da ga nastimam pa molim vas za malu pomos pozz svima
SRAD:
Koja je glavna dizna unutra, i dali ti skuter trokira ili se guši? Svakako treba uskladiti odnos zraka i goriva :)
oliver:
pa vaka glavna dizna je 72 a igla ima w16 karburator je nov skuter mi se gusi na full gasu kad vozim sa 1/2 gas tad je ok sve je super ali kad dodam do kraja tad se odma zagusi i praj booooooo i ako ne pustim gas onda bi se ugasio
zipst:
manja dizna :icon_thumright:
SRAD:
--- Citat: oliver - 04 Ožujak, 2010, 03:44:48 ---pa vaka glavna dizna je 72 a igla ima w16 karburator je nov skuter mi se gusi na full gasu kad vozim sa 1/2 gas tad je ok sve je super ali kad dodam do kraja tad se odma zagusi i praj booooooo i ako ne pustim gas onda bi se ugasio
--- Kraj citata ---
Svakako prije dobro očisti karburator dizne i kanale zraka jer novi karburatori znaju imati špene od tvorničke obrade.
Izgleda da motor dobiva pereviše zraka ili je glavna dizna prljava, jer u slučaju da ima puno goriva motor bi grcao i trokirao na punom gasu. Nakon čišćenja karburatora provaj iznova ako se i dalje guši stavi malo veću diznu ili smanji dotok zraka na gljivi.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju