Općenito > Generalno o skuterima
Tehnika voľnje za početnike
filiplatinovicz:
grad, selo, otvorena cesta... isti kua. vožnju prilagodi uvjetima. po kisi oprezno i polako. po lijepom vremenu prema vrsti prometnice. ni motor ni kočnice neće te izdat ako budes oprezan. Spustas li se sa cvajom po dugoj nizbrdici ponekad lagano dodaj gas radi podmazivanja... i koči kak su Ti pametni rekli.
ja bih ponovno u medjugorje. Hoces li sa mnom? :toothy11:
r.e.!:
kada se ide?
Genesis051:
Istina, sad je već koji mjesec da imaš skut... pronađi tekst "Vožnja skuterom" (ja ti ne znam napisat da se klikom pozoveš na stranicu)
Tamo ti ima par stvari, na koje možeš (a i moraš) obratit pažnju za dužu i sretniju vožnju (nije da sebe reklamiram, samo želim podijeliti iskustvo)
r.e.!:
Jedno od pitanja je bilo kako kočiti da se kočnice na nizbrdici ne pregriju.
Ja se spuštam niz Velebit po 20-ak kilometara i to mi se još nije dogodilo.
Ali preventivno na dužim nizbrdicama ako se ne može kočiti motorom (pogonskim agregatom), što je slučaj kod variomatskog prijenosa, neku normalnu brzinu treba održavati povremenim laganim kočenjima sa obje kočnice. I treba, po nizbrdici, izbjegavati snažna ubrzanja.
Znači treba izbjegavati agresivno kočenje.
filiplatinovicz:
blokiranje obje kočnice može biti opasno osobito prednje. stoga treba vozit tako da se situacije mogu predvidjet pa da i kočenje uvijek bude dozirano, a ne nekontrolirano
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju