Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Tokarenje TOP Trophy-ja
ForRace3:
Znaci kupio sam polovan Top Performances Trophy za Minarelli, koji je brusen na 47,4...e sada mene zanima kako ide to kod brusenja?
Netko mi je rekao da se moze 47.4,47.6,47.8 brijem tako nesto..pa ako nije problem da neko objasni ukratko...
Cilindar izgleda dosta ok, a klip sam dobio novi uz njega e sada dal mi se isplati da ga opet dam na tokarenje na taj 47.6 tj, vece od 47.4 i da si nabavi samo novi (veci) klip.....
I usput kad smo kod TROPHY-ja dal ide na njega NGH BR 9 ES, ili neka druga NGK svjecica?....
Hvala unaprijed....
Drnda:
ovako tocne dimenzije kod specijala ne znam, mislim da je seriski 47.0 ali, svejedno, ako je busen na specijalu i honovan , onda samo imas staviti klip koji je za tu specijalu i voziti...
a za svjecicu, nije bitno koji je proizvodjac, a ta bi bila najbolja po meni,.. mislim na toplinsku vrijednost(9)
doritos:
--- Citat: ForRace3 - 04 Veljača, 2010, 23:10:13 ---Znaci kupio sam polovan Top Performances Trophy za Minarelli, koji je brusen na 47,4...e sada mene zanima kako ide to kod brusenja?
Netko mi je rekao da se moze 47.4,47.6,47.8 brijem tako nesto..pa ako nije problem da neko objasni ukratko...
Cilindar izgleda dosta ok, a klip sam dobio novi uz njega e sada dal mi se isplati da ga opet dam na tokarenje na taj 47.6 tj, vece od 47.4 i da si nabavi samo novi (veci) klip.....
I usput kad smo kod TROPHY-ja dal ide na njega NGH BR 9 ES, ili neka druga NGK svjecica?....
Hvala unaprijed....
--- Kraj citata ---
...ako si uz cilindar 47.4 dobio i klip 47.4 i cilindar je dobar , onda nema smisla ici opet honovat i kupovati novi klip za novo honovanje....
gokiSP:
honanje je jedno a brusenje ili busenje drugo..ako je cilindar zariban busisi ako nije ne busis..nikakva filozofija..a sto se tice specijala nije bitno na kolko ide jer se buse po klipu tako da se prvo kupuje klip koji je dostupan pa se tek onda busi po istome
Drnda:
goki, treba vidjeti prvo kod zaribanoga cilindra koliko je ostecen, jer nemoze se uvijek sa prvom specijalom rijesiti neki ris....
a ako nije dubok, onda obicno ide kako si ti rekao....
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju