Tehnički kutak > Tuning skutera

Rolice - montaža?

(1/4) > >>

maddex:
Naime ovako, kućište variomata (aluminijsko, Peugeot) potrošeno, rolice izlizale svoje klizače sa strane, a i one više nisu okrugle. nabavio sve novo i sad pitanje: da li se pri montaži rolice moraju namazati tovatnom masti (grafitna ili obična)? negdije sam nasao da se zbog dugotrajnosti rolice i kućište pošpricaju silikonskim sprejem.

Znam da vas je dosta to radilo pa bi molio da mi opisete postupak gdje ,s čime i u kojoj količini podmazati?
i još ak treba taj silikonski sprej, od kojeg proizvođača i koja mu je cijena?

Hvala svima koji pomognu!!

Benjamin:

--- Citat: maddex - 15 Srpanj, 2007, 00:36:37 ---Naime ovako, kućište variomata (aluminijsko, Peugeot) potrošeno, rolice izlizale svoje klizače sa strane, a i one više nisu okrugle. nabavio sve novo i sad pitanje: da li se pri montaži rolice moraju namazati tovatnom masti (grafitna ili obična)? negdije sam nasao da se zbog dugotrajnosti rolice i kućište pošpricaju silikonskim sprejem.

Znam da vas je dosta to radilo pa bi molio da mi opisete postupak gdje ,s čime i u kojoj količini podmazati?
i još ak treba taj silikonski sprej, od kojeg proizvođača i koja mu je cijena?

Hvala svima koji pomognu!!

--- Kraj citata ---

Ovako kuciste u pravilu nije potrebno mazati.Noviji modeli skutera nemaju namazano kuciste nego se rolice slobodno krecu unutra.S ncim nije namazano znaci.A kod starijih modela skutera su metali u kuciste variomata tovatnu mast.Sad neznam kolko je to pametno.Uglanvom najbolje ces znati ovaku.Ako imas vario koji ima iza onaj metalni prsten kaj se serafi s tri mala serafica onda mozes metnuti tovatnu mas a ako nemas taj prsten onda nemoj nista metati jel cim upalis motor i vario se malo zagirje tovatna mast ce ti izletiti po cijelom bloku i smao ces sve zamazati i u najgorem slucaju ako dode na remen pocet ce ti prokllizivati.

igor.sb:
ili teflonskim sprejem, ako se ne varam, kao sto bi rekao mrJ

ako ces vec mazati tovatnom masti, onda u jako jako malim kolicinama

Benjamin:

--- Citat: igor.sb - 15 Srpanj, 2007, 14:19:56 ---ili teflonskim sprejem, ako se ne varam, kao sto bi rekao mrJ

ako ces vec mazati tovatnom masti, onda u jako jako malim kolicinama

--- Kraj citata ---

Kolko god on malo stavio nakon 2km je nece vise biti jel cim se krene voziti i malo se zagrije sve izleti van i samo si use... cijeli blok.Imao sam takvih slucaja vec i znam iz iskustva.Po meni nema potrebe uopce s nicim za mazati ja nikad nisam metoa mast i niti jedan vairo se nije potrosio i rolice se uvijek jednakomjerno potrose.

Za taj sprej neznam s tim nemam iskustva.Ali kak sam vec rekao mislim da nema potrebe mazati.Ja do sada jos nikad nisam imao problema.A i svi moji isto tako nemaju s tim problema.

ivanm:
malo masti može, ne puno, onak samo da nije suho, pogotovo na serijski variomat..
a pežoove original rolice izbjegavati, jer imaju željezni uteg, koji kad se ovojnica od plastike pojede, počne derati željezo po aluminiju praviti žlj#bove u kanalima varijatora i takav je u principu za baciti jer će se sljedeće rolice nejednako trošiti i opet doć do željeza, to se dogodilo na mom serijskom variju..
kupiti malossi 16x13, 9.0 gr rolice jer imaju mesinganu jezgru i ako se potroše do kraja mesing neće jako oštetiti kanale.. eventualno će ih malo zagrebati ili čak ni to..

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju