Ostalo > Svijet računala i mobitela
ASUS regionalno natjecanje u overclockiranju
eladio:
--- Citat: dhorvat - 21 Siječanj, 2010, 10:17:10 ---Sve se može klokat. I stara 286-ica sa 8 na 16 MHz. Imaš onaj gumb turbo :laughing7:
Popularnost overclockanja je počela sa prvim celeronima koji su se dali za ono vrijeme abnormalno pojačat, odnosno dignut radni takt. Celeron A procesori, koji su nakon neuspješnog prvog celerona bez integriranog L2 cachea, su se mogli dizati sa 400 na čak 466 MHz. Taj pojam je bio u to vrijeme ko da ste danas digli takt za 4 gigaherca :toothy12: I naravno svi procesori kasnije se daju klokat naravno ako matična ploča podržava overclocking :headbang:
--- Kraj citata ---
ovako, ja sam imao celeron 300A mendocino jezgra, i taj je isao uredno do 450 ,
to je slavni celeron s kojim je sve pocelo :laughing7: (ovaj 400 i nije neka fora bio :icon_biggrin: )
da ne govorim da je uz njega isla 3dfx voodoo 3000 , kako je to vrtilo UT u glideu :klanj:
PS
ove sestre , po cemu vi zakljucujete da su sestre? :klap:
dhorvat:
--- Citat: luna500rr - 21 Siječanj, 2010, 10:19:46 ---Treba li neko abnormno znanje za overclocking?
Clocka bi procesor, grafiku , sto od mogu ;D
To ide preko nekog programa ili?
--- Kraj citata ---
Lako je kad imaš softver koji tu u slučaju failura vraća tvorničke postavke :laughing7:
Pupo:
--- Citat: eladio - 21 Siječanj, 2010, 10:44:25 ---ovako, ja sam imao celeron 300A mendocino jezgra, i taj je isao uredno do 450 ,
to je slavni celeron s kojim je sve pocelo :laughing7: (ovaj 400 i nije neka fora bio :icon_biggrin: )
da ne govorim da je uz njega isla 3dfx voodoo 3000 , kako je to vrtilo UT u glideu :klanj:
--- Kraj citata ---
Tom celeronu je maximalni dobiveni takt 675 mhz :)
--- Citat: ---ove sestre , po cemu vi zakljucujete da su sestre? :klap:
--- Kraj citata ---
100% su sestre, frend je išao na to natjecanje tako da i ako si imao neki dvojbi jesu sestre ili ne, provjereno je! :icon_biggrin: :icon_biggrin:
eladio:
..taj celeron (slot1) je svaki isao na 450, i to na bilo kojoj intel ploci (ako me sjecanje dobro sluzi BX intel chipset na lucky star ploci :icon_scratch: ) bez posebnih preinaka na hladjenju,
sve ostalo je bilo inzenjerski i u to ne bih ulazio :icon_biggrin:
PS
provjerio je kako ? šublerom po nosu ili ? :toothy3:
Pupo:
--- Citat: eladio - 21 Siječanj, 2010, 10:58:04 ---
provjerio je kako ? šublerom po nosu ili ? :toothy3:
--- Kraj citata ---
Pa bio je tamo, natjecao se i kvalitetno družio s njima :)
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju