Tehnički kutak > Tuning skutera
Mjerac tlaka u gumama
3alfa3:
Dobio danas. Fora spravica. Mjeri u 4 varijante:
1. PSI
2. BAR
3. KG/CM
4. KPa
Isti je kao iz Louis-a gdje kosta 15€, a u Chipoteci je 100kn.
Greska mu je max. 0,05 bara - i predobro za ono za sto je namijenjen.
Za razliku od nekih, ne treba cekati zvucni signal da bi dobilo vrijednost tlaka nego samo nasloniti na ventil i rezultat je odma prikazan.
Dugacak je 14,5cm.
http://www.louis.de/_20355d1eb46656986dd2e2b4355e622b9b/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&artnr_gr=10003902&anzeige=0
Pupo:
Fora spravica, ali ako je dobiješ kao ti, ovako neisplativo. Nevjerujem da bi keširo sto kuna uz postoječi analogni (samostojeći :)) mjerač što imsm, mjerač na kompresoru, mjerač na kompresoru iz auta i mjerača na svakoj bengari. A i onako, ako skužim da mi je guma prazna, opet moram do kompresora :icon_biggrin:
Aerox007:
--- Citat: Pupo - 22 Prosinac, 2009, 20:12:15 ---Fora spravica, ali ako je dobiješ kao ti, ovako neisplativo. Nevjerujem da bi keširo sto kuna uz postoječi analogni (samostojeći :)) mjerač što imsm, mjerač na kompresoru, mjerač na kompresoru iz auta i mjerača na svakoj bengari. A i onako, ako skužim da mi je guma prazna, opet moram do kompresora :icon_biggrin:
--- Kraj citata ---
to je za provjeru :icon_biggrin:
3alfa3:
Poanta je samo u tome sto je taj mjerac jako precizan. Oni na pumpama znaju varirati do 1 bar, a ovaj grijesi najvise 0,05 bara sto je zanemarivo.
Posteni analogni manometar (kojeg ionako treba svako toliko dati bazdariti jer je osjetljiv) kosta 5-10 puta vise, a i nije praktican ko ovaj koji stane u djep. Dapace, postoje i puno manji, ali koliko sam shvatio, nisu svi digitalni iste kvalitete, a ovaj spada u bolje.
3alfa3:
INFORMACIJA:
U Intersparu isti takav 20 kuna!!!!
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju