Općenito > Servisi
Problem sa hladnočom.
3alfa3:
--- Citat: ivanm - 22 Prosinac, 2009, 18:13:13 ---radi dobro, ali ipak ću ga dopuniti..
--- Kraj citata ---
Tako i treba.
Olovno/kiselinski akumulatori najvise vole kad su skroz napunjeni. Tada najdulje traju.
Za razliku od Li-Ion baterija koje najdulje traju ako imaju napunjenost nekih 40% (znam da nema veze sa temom, ali nek se zna - ako je nekom bitno obzirom da su te baterije u 99% mobitela)
mrcina:
--- Citat: 3alfa3 - 22 Prosinac, 2009, 18:08:15 ---Mrtav aku nema smisla punit.
Oslabljeni da. Dapace.
Ako mu prije punjenja izmjeris 11V ili manje - baci ga u smece (i to samo ako nije dugo bio u tom stanju)
--- Kraj citata ---
čuj ja sam na svom izmjerio sad maloprije 10,59v tako da neznam ali ipak ču ga spojiti i probati napuniti.
pa bogte sad sam ga otvorio nema uopče tekučine u sebi barem ne vidljive.
gokiSP:
a aku oblozim izolacijom nekom koja se rabi u graditeljstvu..recimo u autu koji se vozi svaki dan...tokom voznje kad se masina zagrije zagrije se i ta izolacija i dosta nakon gasenja motora drzi toplinu a i kad se ohladi opet je toplije nego da je "gol" aku
dhorvat:
Stajao mi je vani motor do prije dva tjedna, nakon toga sam ga stavio u garažu na toplo dok su bile ove zime do prekjučer i jučer ga probam upalit i čak je bilo malo živosti. Ali predugo nije paljen da bi ga zavrtio. Prepeljam se 300-400 metara simo tamo da se malo zgrije motor i nakon gašenja upalio bez problema na anlaser :drunken_smilie:
wonderkid:
ja svojeg jucer probao zakurblati ali nikako da zapali ;D
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju