Ostalo > Svijet računala i mobitela
P4 cpu fan help
ivanm:
kaj da napravim da mi hladnjak procesora bude manje bučan, da promjenim ventilator?
neznam jel propeler toliko bučan ili zvuk stvara zrak koji prolazi kroz peraje hladnjaka ali izluđuje me zvuk, inače to sam polovno kupio od frenda, on kaže da je novo bilo manje bučno ali mizeriju, da kupim novi ventilator samo..
ovak izgleda hladnjak, ovo je od amd, ali identično..
speed:
struze ti ventilator o rebra
ivanm:
ne struže.. sve sam provjerio ali jednostavno je bučan.. stari celeron 1.0 procesor mi je bio puno tiši a isto je imao ventilator..
dhorvat:
Probaj ga ispuhat oko elektromotora. BTW. mogu biti dvije stvari, da ruže ležajevi al da dobro radi ili da su ležajevi tolko u banani da kad ga rukom zavrtiš da se ne vrti sam.
U principu to se testira na način da zavrtiš prstom i on se polako zaustavlja i kad želi skroz stat mora se "scimati" prema nazad, kao da je "sjeo" u zupce. Ako znaš o čemu pričam. Inače ne valja.
U krajnju ruku prije nego što kupiš novi probaj našpricat sa WD-om unutra :toothy11:
ivanm:
kužim, to je običan kuglični ležaj..već sam ja njega otvarao i podmazivao i ništa se nije promjenilo..
preporučaš da kupim drugi? vjerojatno nije skup. gdje da kupim i koji?
blizu mi je links a sad ak imaš kakav savjet, predloži..
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju