Tehnički kutak > Napravi sam
Olaksavanje kvacila - CPI, Luna, Keeway i ekipa
gokiSP:
a je..ja sam si nesto drugo zamislio u glavi :icon_biggrin:
ivanm:
vozio sam frendovog cpi-ja i stvarno prerano hvataju federi..za serijalu je to ok al za neki tuning bolje nabaviti neki kuplung..
dhorvat:
--- Citat: ivanm - 27 Studeni, 2009, 11:59:44 ---lakše ferode, manja centrifugalna sila i teže se šire, odnosno, na višim okretajima hvata kvačilo...
good work..
treba svaku olakšati jednako da nebi bilo vibracija..
--- Kraj citata ---
To bi svi onda tako radili. Recimo na delti kod @efz-a smo probali sa težim utezima i sa lakšim utezima u sve tri pozicije. Jedino s isplati staviti na najteže jer onda najjače hvata :icon_scratch:
S druge strane, po svakom zakonu logike polutke (dakle i kvačilo, odnosno i zvono) se pri ful gasu okreću barem duplo brže od radilice, znači na više od 20000 okretaja i ležaj tu puno trpi ako je nešto u debalansu :dontknow:
radomir.g:
Druze to je daleko od olaksanog kvacila. To malo olaksanje se ni ne oseti..
Ovo se zove olaksano!
U kombinaciji sa najtvrdjim federima za 107mm kvacilo, hvata na oko 5500 obrtaja.
A sa crvenim R/T federima hvata na 6500 obrtaja :icon_thumright:
luna500rr:
--- Citat: radomir.g - 27 Studeni, 2009, 13:59:46 ---Druze to je daleko od olaksanog kvacila. To malo olaksanje se ni ne oseti..
Ovo se zove olaksano!
--- Kraj citata ---
Na CPi je bilo dosta bolje nego serijski, na luni cu tek sutra probat kako radi, pokusat cu naci neki dobar broj rupa, fali mi jos mozda 500okr s ovim spuhom do dosta snage za start, do max. snage bi trebao mjeriti, a i sigurno kao i to kvacilo razbusiti :dontknow:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju