Tehnički kutak > Napravi sam
sređivanje blokova
runner_sp180:
ovo je odlicna tema.. moje misljenje je da se blokovi ne smiju polirat, ja sam svoje isto tako malo taknuo 120 smirglom.. ako ih poliras, imat ces gubitke bas kao sto je giz naveo u kakvom stanju je gorivo najnepovoljnije da se pojavi u cilindru.. isto tako znam za informaciju da je time podmazivanje slabije jer se ulje hvata za te poliranje stijenke pa se smanjuje podmazivanje
ivanm:
ovdje je primjer prerađenog bloka na zipu..
cijela tema je tu http://forum.scooterforum.net/forum/showthread.php?t=174537
gokiSP:
ne kazem ja ivane da ti pricas gluposti..kazem da smo alfa i ja pricali o lezajevima i da mi je on potvrdio ovo o okretanju otokarenog dijela prema polutci radilice..a smatram da je on osoba sa dovoljnjo znanja tako da se usudim rec da je to ok jer sumnjam da bi sirio neke dezinformacije :icon_biggrin:
ivanm:
na malossi c4 ležajima odtokaren je dio sa strane gdje je otvorena strana ležaja, ta otvorena strana ide u blok, kad se tako ugradi, kanalić za smjesu u bloku je potpuno otvoren a inače ga vanjska košuljica ležaja zatvara djelomično.
gokiSP:
tocno i zato kad okrenes otokareni dio prema radilici opet ima podmazivanje jer kroz taj otokareni dio smjesa dolazi do otvorenog djela kaveza
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju