Tehnički kutak > Napravi sam

el. blokada za 50cc

<< < (3/4) > >>

sanatorium:
e ovako znaci ima 2 slucaja u koj slucaj bi skut isao brze a u koj slucaj bi skut isao sporije

1.kondenzator 3mikro F i potenciometar 100ohm 1w

2.kondenzator 3mikro F

benelli:

--- Citat: sanatorium - 24 Studeni, 2009, 17:38:58 ---e ovako znaci ima 2 slucaja u koj slucaj bi skut isao brze a u koj slucaj bi skut isao sporije

1.kondenzator 3mikro F i potenciometar 100ohm 1w

2.kondenzator 3mikro F

--- Kraj citata ---

nije to bas tako nego ako ne stavis potenciometar npr sa kondenzatorom od 3 mikro F ce dizat okretaje do nekih 5 000 rpm ici ce nekih 50 i neces moc stelat a ako stavis potenciometar onda ces to moc jos malo smanjit kuzis ako stavis potenciometar mozes stelat a ako ne moras pogodit tocan kondenzator

sanatorium:
ej upravo sam vidio i zice sa magneta prvo ide u CDI pa onda u bombinu , jel i kod tebe tako ili od magneta idu pravo u bombinu ? ? ?

i koliko sam skuzio to treba da izgleda ovako ( vidi slika )

luna500rr:

--- Citat: sanatorium - 27 Studeni, 2009, 18:14:26 ---ej upravo sam vidio i zice sa magneta prvo ide u CDI pa onda u bombinu , jel i kod tebe tako ili od magneta idu pravo u bombinu ? ? ?

i koliko sam skuzio to treba da izgleda ovako ( vidi slika )

--- Kraj citata ---

Da, drugi kraj blokade spoji na masu...
Blokada radi na principu obicnog hi-cut R-C spoja, tocnije on 'reze' visoke frekvencije, odnosno cim ti skut prjeđe neke okretaje, taj spoj ce pruzat toliko mali otpor da bobina nece imati dovoljno energije da baci iskru :icon_thumright:

Blesavi_skuteras:
A mene zanima jel bi to funkcioniralo i kod mene jer moj skuter nije 50 ccm , neg 70ccm , pa jel moguce s tom blokadom skinut brzinu na 50km/h ???

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju