Općenito > Generalno o skuterima
Muči me jedan pojam...
Infernus:
Hmm... Dajte meni malo objasnite... :toothy9:
Dosad sam mislil da je razvrtavanje sposobnost masine da brze ili sporije nabire okretaje kad je na nogarima i kad je kotac u zraku i da su s tim povezane samo tezine rotirajucih djelova i da to vazi samo za "nabiranje" okretaja bez opterecenja a da se za povecavanje okretaja u voznji (kad je remen na vrhu) upotrebljava neka druga riječ.... E sad vidim da sam malo u krivu... ili nisam?
Aj nemojte me ubit ak sam sve krivo skužil... :toothy12:
Aerox007:
Ovako...shvatite to "razvrtavanje" kao kad vozite auto u 3. brzini bez gasa na 1000 okretaja i onda stisnete gas a auto nece da krene s mjesta dok ne dodje barem na 1500-2000okretaja
jel sad jasnije?
MaXoVaC:
--- Citat: Aerox007 - 21 Studeni, 2009, 23:26:46 ---Ovako...shvatite to "razvrtavanje" kao kad vozite auto u 3. brzini bez gasa na 1000 okretaja i onda stisnete gas a auto nece da krene s mjesta dok ne dodje barem na 1500-2000okretaja
jel sad jasnije?
--- Kraj citata ---
da i kad auto dodje npr do 4000 okretaja(kada se kod nekih pali turbine)tada.....pogodite rezonanciju spuh.....
giannelli:
--- Citat: luna500rr - 20 Studeni, 2009, 20:42:56 ---Krivo si me skuzio...
Kada prjenos dođe do max omjera, i motor nastavlja ubrzavati do krajnje linearno dizuci okretaje i brzinu, to je kao razvtavanje, u neosa bez blokada 60-70...
Prevrtavanje je kad motor ubrzava s prevelikim okretajima, tj, ima prelagane rolice...
Rupa je npr kod neosa kad startas puni gas, ide dobro do 30, pa spusti okretaje od 30-50 pa ide normalno do 55-60 pa razvrtava do max brzine...
Normalna stvar da neznas sto je razvrtavanje kad vozis novu apriliju, sjedi na pedu, neces se vise nikada dvoumiti sto je to razvrtavanje :laughing7:
--- Kraj citata ---
aha, pa eto nismo se razumili, ali neda mi se uopce zamarat tim pojmom jer postoje drugaciji nacini izrazavanja, ali eto ocito je jedna osoba ovdje donijela zbrku koja tvrdi da razvrtava DO neke odredene brzine. :laughing7:
vozio sam pedu i znam kako je kod nje, ali nisam znao da s to smatra razvrtavanjem.
ivanm:
općenito izraz "razvrtiti se" nije neknjiževan (značio bi nešto kao zavrtiti se), dostići određene okretaje, ali u ovom kontekstu je neprimjenjiv..
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju