Tehnički kutak > Tuning skutera

Pomozite da pronađem ulje........

<< < (4/6) > >>

Mr J:
alfa welcome...  :icon_thumright:

Nije do ulja ako je lezaj bio pod pritiskom u dosjedu, tj. dosjed bio premali ili preveliki, a opet je tu i pitanje klipnjace, kakve ima kanale za podmazivanje lezaja...

inace stihl jako dobro podmazuje...

Ceki21:

--- Citat: 3alfa3 - 16 Lipanj, 2007, 17:46:57 ---
--- Citat: ivanm - 16 Lipanj, 2007, 07:17:22 ---kad sam vidio 3alfinu3(sa SS-a) radilicu, nebih stihl, hvala, to se nije smjemo dogoditi na malossi rhq radilici na 10 000 km..

--- Kraj citata ---

Kakve veze moze imati ulje sa dosjedom lagera na radilici? Pa ulje podmazuje lager, a ne dosjed. Dosjed je poglodan jer je radilica bila preuska tvornicki za koju tisucinku.
SHOKRE je u Italiji kupovao radilicu za sebe sa mikrometrom i mjerio je dosjed. Od 5 Malossi radilica (i to onih skuuuupih, za Team), odabrao je onu sa najvise mesa.  Od njih 5, 3 su bile ispod propisane mjere, 1 taman, a jedna veca. Uzeo je ovu zadnju, a sve to je mjerio zato jer mu se sa Polini radilicom desilo isto sto i meni sa RHQ.

Ja sam jednostavno imao peh da kupim krivu radilicu, a i nju je upresavao servis na Pescenici, pa je problem mozda bio ocit na pocetku, a da ja nisam znao.

Sto se ulja tice, i dalje koristim Stihl - ako je termo grupi dobro (10000+km na 11500-12000 okr), di nece biti lagerima (koji su uostalom savrseni i nakon vadjenja iz blokova, ali su sada u ormaru jer jednom izvadjeni lageri se ne stavljaju vise nazad).

--- Kraj citata ---

Alfa, jel ti govoris za radilicu s kojom trenutno vozi ?

ivanm:
da je bila tvornička greška, otišlo bi to ranije a ne bi se vrtilo toliko dugo..
neznam jel ima veze s uljem, ali smjesa i podmazuje i hladi cijeli sklop bloka, kaveza, kuglica, ležaja i dosjeda radilice, (jer struji kroz ležaje) pa je moguće da su se ležaji pregrijavali, širili se, pa je zato osovina radilice dobila lufta.. dosjedi ležaja na radilici su cementirani, pa nije logičan ishod (ako je radilica bila s greškom, moguće je da sloj otvrdnutog metala nije bio dobar)
kažem sve je to čudno, nastalo pod zagonetnim okolnostima i glupo je iznosit neke zaključke, ali za Malossi radilicu to je čudno.. ipak je skuplja od konkurencije za 50%..
ne kažem da je stihl loš, ali ste ga razvikali na sve strane, a ulje nije ništa posebno, obična minerala za pile (za mineralu skupa obično su po 35 kn max, valjda je u pitanju isto reklama kao i za malossi..)
možda bi i ja koristio stihl al neću radi dima i mirisa.. :hello:
meni nije problem odvojit 90-ak kn za sintetiku koja ne smrdi, ne dimi i sigurno pouzdano odrađuje svoj posao..(repsol competition 2t)
da i kupim stihl, ostatak od 40 kn bi vjerojatno popio u vidu piva/kava isti dan.. :headbang:

Mr J:
nije nista razvikan, samo kazem da je za moje potrebe sasvim zadovoljavajuci... Ne daje mi se 130,00 kn za TTS...

Stihl sipam vec dosta dugo i nikada problema s njim...

Sto se tice alfine radilice, ne znam konkretno u cemu je bio problem, ali kod slabog podmazivanja ce se raspasti lezaj a ne radilica...

Ceki21:
Kod nas je tts 100 kn, a ja tocim pro2  :headbang:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju