Tehnički kutak > Tuning skutera
Karburator "LEADER" (mjesavina benge i 2T)
Jet Force:
Pozz svima. Ja imam isti motor i isti carb,samo sto klip vise nije 40 nego 41. Imam ogromne probleme oko podesavanja carba . koliko treba odvrnuti onaj vijak ok zraka ? O kakvoj iglici se radi ?? jeli to ona od gasa sto se stavlja odozgo? koliko njuu treba odvrnuti zavrnuti??? Moze li mi neko staviti redoslijed slaganja dijelova coka?? sa tim isto imam problema. Nekada pali kad je leden i kad se ugrije trokira,a nekad nece da upali kad je leden ,a kad se ugrije radi dobro. Kod mene je sad vijak od zraka poprilicno odvrnut. Eto molim vas koji se razumijeta da mi pomognete oko ovoga. HVALA :help: :help: :help: :help: :help: :help:
Jet Force:
I da ,skinuo sam onu lulicu sa filtera zraka i stavio siru? dali to smeta? davno sam to stavio ? dali da vratim onu fabricku??? :help: :help: :help: :help: :help: :help:
Znate li koliko treba odvrnuti onaj vijak od filtera zraka,koliko krugova???
ivanm:
svako štelanje frgazera kad je vani oko nule temperatura nema smisla.. pričekaj toplije vrijeme..
Jet Force:
ma ok,ali kako da podesim to ,ja cu podesiti ,a cu cekati toplije vrijeme. Koliko je normalno da odvrnem zrak? koliko krugova?? :help:
Nasao sam danas u nekim papirima da treba biti odvrnuto sam 1,5 krug +/- 0.5 Jeli to dovoljno??
ivanm:
1-3 kruga, ovisno..
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju