Tehnički kutak > Blokade

Pomoc oko skidanja blokada na yamahi spy

<< < (7/8) > >>

andrej:
Motor je Yamaha Aerox,a u uputstvu piše da limitron red ne može ići na motore s direktnim ubrigavanjem i na pure jet.
Nemam trenutno uputstvo kod sebe,ali mi se čini da sam tamo tako pročitao.Provjerit ću navečer kad dođem s posla.

igor.sb:

--- Citat: andrej - 04 Srpanj, 2007, 07:18:20 ---Motor je Yamaha Aerox,a u uputstvu piše da limitron red ne može ići na motore s direktnim ubrigavanjem i na pure jet.
Nemam trenutno uputstvo kod sebe,ali mi se čini da sam tamo tako pročitao.Provjerit ću navečer kad dođem s posla.

--- Kraj citata ---

stvar je u tome sto ti tvrdis da imas limitron red, a ja znam da je on za skutere sa elek. ubriz. kosta 500kn

http://www.limitron.inferno.hr/?page_id=4&language=hr

i isto tako znam da limitron black je za karbove, i koji kosta 350kn, ako uzmes ili narucis iz ove firme u osijeku, a ti kazes da si ga platio 700kn, ako se ne varam

http://www.limitron.inferno.hr/?page_id=8&language=hr

...u ostalom sve pise u ovim linkovima

andrej:
Da,slažem se u svemu s onim što si naveo.Međutim,sada mi nešto nije jasno! Kad sam se došao u servis od Yamahe
raspitivati o blokadi,serviser mi je pokazivao crvenu blokadu za koju smo se dogovorili da se namontira.U tom
momentu ja nisam uopće vodio računa o tome da ta crvena blokada nije za motore s karburatorom. Za pretpostaviti
je da je tu istu crvenu blokadu i ugradio jer ja nisam bio prisutan kod montaže.Na linku koji si naveo pod FAQ piše da
crvena blokada ne može raditi na motorima s karburatorom i obrnuto.Skuter pali normalno,vuče i ubrzava jako dobro,
jedino neznam da li može biti kakvih posljedica za CDI ili neki drugi dio na Aeroxu.
U uputstvu za blokadu između ostalog piše; "Limitron neće raditi na motorima koji nemaju induktivni senzor broja
okretaja ( Pickup ),npr.F.Morini,Suzuki,te na motorima s elektroničkim sustavom ubrizgavanja ( Ditech,Pure Jet )
kao i na četverotaktnim motorima".

igor.sb:

--- Citat: andrej - 04 Srpanj, 2007, 15:03:23 ---U uputstvu za blokadu između ostalog piše; "Limitron neće raditi na motorima koji nemaju induktivni senzor broja
okretaja ( Pickup ),npr.F.Morini,Suzuki,te na motorima s elektroničkim sustavom ubrizgavanja ( Ditech,Pure Jet )
kao i na četverotaktnim motorima".

--- Kraj citata ---

da to vazi za limitron red

mozda malo glupo pitanje, ali jesi ti siguran da ti imas crvenu kuticu, a ne crnu

andrej:
Razrješena je dilema vezana na limitron blokadu.Maloprije sam kontaktirao proizvođača u Osijek koji tvrdi da je
nemoguće da crvena blokada radi na motorima s karburatorom jer je drugačiji elektronski sklop.Znači da mi je
frajer u servisu pokazao crvenu na kojoj je bila cijena 700kn. a namontirao crnu koja je navodno jeftinija i koju
je uredno naplatio pod crvenu. Zamisli,kupiš skuter,kacigu i zaštitu za bubrege,ostaviš mu 17600,kn. a oni
te još imaju obzira zaj****i za 200-300 kn. na blokadi.To su tipična naša balkanska posla.Sada barem znam
s kim imam posla kod slijedećeg odlaska u Yamaha servis ČK.
Zahvaljujem forumašu "igor.sb" što se uključio u raspravu i što smo razrješili dvojbu oko Limitron blokada.

Pozdrav.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju