Tehnički kutak > Tuning skutera

Variomat_čudan zvuk

<< < (2/9) > >>

dhorvat:
Ovako se čuju i ležajevi radilice tako da bi to trebalo isto uzeti u obzir. Makar se nemože točno reći ovako od oka po sluhu iz videa. Ali definitivno nešto što je vezano uz okretaje motora. Znači primar, sekundar, zvono i ležajevi kotača nisu 100%

Mogu biti polutke, variomat, ili bilo što drugo što pokreće radilica. I na kraju ono najgore, ležajevi radilice  :dontknow:

sven_vx:
upali motor i dobro poslusaj di melje i onda skini deklo i cackaj unutra dok ne nades problem...
ja mislim da nisu lezajevi radilice,jer je motor prakticki nov...ali moze bit...pogledaj mozda nisi stavio sajbicu na variomatu pa ti se remen tako cuje...ugl...skini deklo i pogledaj...

EmirF121:
Skinuo točak i deklo, ništa više. A jbg kako će biti neki kvar, prije 3 mjeseca je bio uredu i od tada nije vožen, mirovao je sve vrijeme. Jučer ga sklopio i sad takav zvuk. Onaj bendix kad se postavlja samo ga gurnem u njegovo ležište, ne moram ništa zupčanike namiještati?

EmirF121:

--- Citat: sven_vx - 09 Studeni, 2009, 18:49:16 ---upali motor i dobro poslusaj di melje i onda skini deklo i cackaj unutra dok ne nades problem...
ja mislim da nisu lezajevi radilice,jer je motor prakticki nov...ali moze bit...pogledaj mozda nisi stavio sajbicu na variomatu pa ti se remen tako cuje...ugl...skini deklo i pogledaj...

--- Kraj citata ---

Kakvu šajbicu? Nisam ništa dirao, sve što sam vadio iz vraiomata je bendix i onaj dio koji je za kurblanje, koji kad se izliže ne može se kurblat.Skuter je kupljen prošle godine, ne može biti radilica valjda. Moram provjeriti ulje u prijenosu. Nešto sam tražio po forumu, u Piaggio blok stane valjda 0,75 dl?

dhorvat:
Povlačim što sam rekao!!!!  :toothy9:

Sad tek kad sam ponovno preslušao čujem da je ipak obrnuto. Nema veze sa radilicom. Znači vario, remen, polutke, kuplung pa nadalje prema kotaču  :icon_tongue:

Jer koliko čujem si na nogarama vrtio kotač  :headbang:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju