Tehnički kutak > Tuning skutera
Aprilia SR50 '08 - slab akumulator i trokira
giannelli:
--- Citat: tuta125 - 08 Studeni, 2009, 10:52:45 ---stelovo sam oba dva vijka, nesto kemijao i sad sam dobio prilicno dobar rad motora osim tog trokiranja.. i bio sam na servisu za to paljenje, reko je da mi je stavio siru diznu i tad je prvih tjedan dana palio savrseno, i hladan i topal na prvu na alnaser, pa je pomalo poceo zajeb***. a ima li sportski auspuh veze s tim? hoce li bit bolje sa serijskim?
--- Kraj citata ---
kad je to bilo? isto vrijeme igra ulogu karb bi trebo za zimu i ljeto nastelat nanovo jer zrak nije jednak, vlaga je nekad veca nekad manja sto dosta utjece na performanse, najbolje bi bilo da poslikas svijecicu nakon voznje kad se zagrije skuter i vozi ga na pola gasa, ugasi ga, i stani odmah i izvadi svijecicu i poslikaj ju.
onda mozemo znat dal ti je potrebo stelat karb nanovo, ali normalno je da se skuter drugacije ponasa zimi dok je hladan i da teze pali. :laughing7:
tuta125:
--- Citat: giannelli - 09 Studeni, 2009, 16:01:47 ---kad je to bilo? isto vrijeme igra ulogu karb bi trebo za zimu i ljeto nastelat nanovo jer zrak nije jednak, vlaga je nekad veca nekad manja sto dosta utjece na performanse, najbolje bi bilo da poslikas svijecicu nakon voznje kad se zagrije skuter i vozi ga na pola gasa, ugasi ga, i stani odmah i izvadi svijecicu i poslikaj ju.
onda mozemo znat dal ti je potrebo stelat karb nanovo, ali normalno je da se skuter drugacije ponasa zimi dok je hladan i da teze pali. :laughing7:
--- Kraj citata ---
ali ovo je stvarno mukotrpan posao dok ga se upali... mogu jednom snimat dok ga palim pa da znate o cemu pricam... i jos sto je slab akumulator i kurbla mu steka hahaha sram me i stavit video...
a svjecicu cu isto slikat kad se vrijeme popravi pa da ocijenite kakva je. i mislio sam ovih dana kupit novu svjecicu (serijsku ngk) pa hocu li stelovat s njom ili s novom? i je li motor treba odma ugasit dok ga ne baci u ler pa odmah skinut svjecicu?? bila je jedna cijela tema o tome na forumu ali sam zaboravio kako se tocno radilo..
giannelli:
uocljivija je razlika kod nove svjecice.. al nije bitno. da trebas ga ugasit prije nego sta baci u ler, znaci stisnes onu crvenu pucu i odmah koci da stanes. :laughing7:
ivanm:
zima i vlaga uglavnom traže bogatiju smjesu..
tuta125:
--- Citat: giannelli - 09 Studeni, 2009, 20:09:53 ---uocljivija je razlika kod nove svjecice.. al nije bitno. da trebas ga ugasit prije nego sta baci u ler, znaci stisnes onu crvenu pucu i odmah koci da stanes. :laughing7:
--- Kraj citata ---
onda cu testirat s novom svjecicom.
a s onom crvenom pucom ga gasi samo u leru :icon_thumright:
--- Citat: ivanm - 10 Studeni, 2009, 08:30:30 ---zima i vlaga uglavnom traže bogatiju smjesu..
--- Kraj citata ---
sto se tice benzina ja mislim da je smjesa i prebogata, trosi abnormalno puno...?
nije valjda da mi curi negdje gdje ne bi trebalo? cini mi se da trosi 6-7 l/100km.... za par dana cu znat tocnu potrosnju. mozda je to i zbog dugog zagrijavanja pa tu potrosi puno? inace cekam 2-5 min ujutro da mi se zagrije (tj. dok se cok iskljuci), ovisi o hladnoci.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju