Tehnički kutak > Napravi sam
Izvlakac za rastavljanje USD vilice(runner)
CoK:
Evo jedne ideje koja je bez problema upalila kod mojih vilica pa ako nekom pomogne odlicno,ako ne :dontknow: Obrisite temu ili nesto :icon_thumright:
Priprema:
-odserafiti maticu amortizera vilice
-odvojiti nosace kocione celjusti i osovine kotaca
-izvaditi prvi osigurac iz teleskopa vilice
Izrada izvlakaca:
-sipka sa M8 navojem (ima ih u zeljezarijama)
-matica M8 (koja se naserafi na jedan kraj sipke)
-uteg(to je ono malo teze,ali posto je taj izvlakac improviziran,improvizirajte i uteg i neka bude malo tezi cca 1kg barem)
Ugrubo skica i opis:
To bi trebalo pomoci. Nisam imao nikakvih problema niti ostecenja vilice prilikom rastavljanja i sastavljanja. :icon_thumright:
Na skici se vidi navoj samo na pocetku i kraju sipke,ali ta sipka ima navoj cijelom duzinom.
Ceki21:
svaka cast na trudu i volji, ali...
dok skines semering sa vilice imas prvi osigurac, njega skines sa seger kljestima
i onda rukama primis za vilicu, ostavis nastavke one kud prolazi osovina kotaca i rukama vuces van do kad ti taj drugi osigurac ne sjedne u leziste od prvog i onda i njega skines sa seger kljestima
ali sve u svemu :icon_thumright:
CoK:
Jasno mi je to,samo ponekad nemozes bas rukama jel ide dost tesko pa...thx na pohvalama svejedno :icon_thumright:
PanTheR_oo7:
I sta se onda radi u vilicama kad se rastave??? Mjenja se ulje? mast? Jel se to radi tek kad se osjeti da su vilice "propale" od rupa... ???
CoK:
Mijenja se mast jer zna iscurit,i postoje plasticne pikse unutra koje dobe zracnosti pa vilice imaju lufta :icon_thumright:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju