Tehnički kutak > Tuning skutera

SP 180 - Prevelika potrošnja

(1/9) > >>

franky7:
Prije tjedan dana sam kupo gileru runner 180 sp i u tih tjedan dana sam potrosio 3 tanka i izracunao san da trosi 10 litara (sa punim tankom 12 L prijeđem jedva 120 km) i to sve voznje ne preko 100 km/h pa me zanima do cega to moze biti dali je dizna u pitanju (karburator dellorto 20.5 dizna glavna 90) i kada sam skinu sviječicu po boji mi se cini da mu je smijesa prebogata i da dobiva malo više ulja.Zanima me sta da napravim u vezi toga?

kiza-iz-kvarta:
i ja sam imao sličan problem sa bivšim sp-om kad sam ga uzeo.........isto je trošio 10-ak litara "živahne" gradske vožnje,a bio je stock sa 23 000km na satu......razlog potrošnje?vakum pumpa je propišala!kad skineš prozirno crijevo od goriva sa karburatora (crno tanko crjevo je vakum) i naravno motor je ugašen,iz crijeva ne smije liti gorivo,smije iskapat samo ono što ostane u crijevu!ne mora bit vakum pumpa, al to ti je banalna stvar od koje trebaš krenut......

2TDottore:
nema nikakve veze kai vakum pumpa ne radi....nije ni meni radila pa mi je trosio ispod prosjeka......ako je fergazer ispravan ne curi benzin sam od sebe u masinu pa ga ona trosi abnormalno nego masina si vuce benzina kolko joj je potrebno tako da vakum pumpa nema nikakve veze s tim dal ona radila ili ne....to je stvar u necem drugom a najvjerojatnije lose postelan ili neispravan fergazer.....

igor.sb:
zasto onda kad ode vakum pumpa motor konstantno trokira, presaugava i gasi se

a kazes da masina određuje koliko ce goriva iz karba povuc

po tebi radila vakum pumpa il motor treba najnormalnije raditi ako je karb dobro postelan  lol

2TDottore:
neznam ja zasto se vama stalno dogadaju te stvari al ja nikad nisam imo problema sa nikakvim gasenjem il trokiranjem i slicnim pi*darijama.....ak je fergazer ispravan on mora drzat nivo goriva i nesmije preljevat bez obzira dal radi vakum pumpa ili ne sto bi znacilo da motor mora normalno radit ko da nema nikakve vakum pumpe nego ko da je obican slobodan pad benzina.....

btw.....normalno da si masina preko kompresije sama vuce benzina kolko joj je potrebno......

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju