Tehnički kutak > Tuning skutera

Runner - Slab Start

<< < (11/15) > >>

CoK:
Eto ga,sve je rijeseno. Bravo  :icon_thumright:

gilerarunner:

--- Citat: gilerarunner - 16 Studeni, 2009, 19:45:24 ---pozz.
slican problem imam i ja,dok je hladan odlicno vuce cim se zagrije bas slabo prima gas,a na uzbrdici je katastrofa,gusi se i osjetno je slabiji na ravno,nekadasnjih 90 sad je 70km/h i uz svaku uzbrdicu ide slabije nego prije.-serijala je
e sad bio sam kod servisera,jer sam preso 8000km i sve mu ispricao,pa je on nabroja svasta sto bi moglo biti.
za lim na karb kaze da ga nema(nije ni gledao) i za diznu kaze da netreba veca.
ja sam prvo mislio da je glavni razlog to sto sam otezao od prosle godine 10-15 kg,dok on kaze da to nema veze.
njegovi predlozi su:nove rolnice iste gramaze(ako su one deformisane) ili lakse ako nadjem,nov remen i eventualno ciscenje karburatora.-to je nesto blaze,dok ono ozbiljnije moze bit da su posle karike itd.

e sad momci ako moze neki savjet sta valja a sta nevalja.

--- Kraj citata ---

jel ima neko neki savjet,da ne kupujem remen i nove rolice iste gramaze,pa da posle opet moram mjenjat?
sto se tice djelova jako sam tanak,jer nigdje nema u blizini da se uzme neki dio sem ovog kod servisera,a on nema lakse rolice. jel se isplati busit i olaksavat?

koje bi bile najbolje rolice,ako netreba jos nesto,pa da vidim da mi drug to nekako nabavi?

CoK:
Nebi bilo lose ocistiti detaljno karb i provjerit diznu u njemu,osistiti filter zraka,i provjeriti stanje remena i rolica iako 8000km nije vrijeme za izmjenu. Obicno se mijenjaju na 10 000km zajedno sa remenom,ali u vecinu slucajeva su i tad jos dobre. Mozda je problem u necem drugom ali ovo provjeri za pocetak

gilerarunner:
a sto se tice gramaze koja bi bila idealna?
neko kaze ne preko 5.5 dok mi neko kaze da su te prelagane.

CoK:
5,5 je u redu. Nebi trebale biti prelagane.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju