Općenito > Propisi

porez

<< < (4/8) > >>

enigma:
sudeći po onoj tablici za skut do 50 je 100 kn...to je godišnji porez i nije puno (barem na prvi pogled :dontknow:)
ali ukoliko malo pregledate račun za tehnički, vidjet ćete da plaćate porez na okoliš (isto oko 100 kn),zatim za korištenje ceste (oko 250 kn) dok samo tehnički košta oko 100 kn....i još tome dodajte cijenu osiguranja i dolazimo opet na cca 100 eur za jedan jeb....skuter....e to je puno, nije li? :dontknow:

roby44:

--- Citat: enigma - 01 Kolovoz, 2006, 17:03:36 --- to je puno, nije li? :dontknow:

--- Kraj citata ---

je!  :notworthy:

filiplatinovicz:
zanimljiva tema...
isto tako, iako 'mopedi' ne smiju na ceste rezervirane za promet motornih vozila, a na autoceste i motori koji ne postižu na ravnom 80 km/h, primjerice Piaggio zip 100 po tom zakonskom kriteriju ne bi smio na autocestu iako se registrira kao motor (dakle i daju davanja kao za motor), zanimljivo je koliko su visoke cestarine za motor na autocestama, Negdje sam proitao da jedan šleper u prosjeku uništi kolnik prolazeči njime kao približno 150 automobila. a cijena cestarine je za njega četiri puta veća nego za auto. Pretpostavljam da auto 'potroši' kolnik koliko 10 do 20 motora, a ipak je cestarina za motore paprena. Dio cestarine ide za održavanje cesta, no dio ide i iz cijene benzina, dio iz stavke koja se naplaćuje pri registriranju vozila te dio iz državnog proračuna... Dakle, vozači koji se ne voze autocestom posredno placaju njeno odrzavanje, oni koji se voze dodatno nahebu zbog visoke cestarine. Pritom vozači motora placaju stetu koju čine kamioni!

enigma:
jeste, a još su tu i skupe cestarine "na licu mjesta" :dontknow: ...npr tunel učka je svakih par mjeseci diže cijenu za kunu, dvije...sad kad sam zadnji put išo bila 27 kn...27 kn za 5 km tunela...pa računaj u 2 smjera...navodno da je u tu tunelarinu uračunat i y međutim nigdje se ne spominje da za isti taj ipsilon ovdašnji narod godinama izdvaja...

tako je to kod nas...mislim da bi trebalo regulirat kao u primjerici austriji i slično....

meni se najviše sviđa ideja da prilikom registracije kad se već plaća cestarina da dignu još za 100 kn pa da se čovjek može autocestama vozit cijelu godinu bez ograničenja i plaćanja "usput"...al to je već iluzija...

eladio:
ja nikad ne idem kroz tunel, uvjek preko ucke  :toothy3:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju