Tehnički kutak > Tuning skutera
runner sp 50 izmjena pakni i rolica
pralas:
--- Citat: runner_rider - 23 Lipanj, 2010, 18:06:23 ---I koje su onda rolice najbolje??? neznam koje su mi na motoru,al imam nove novcate 6,1g pa me zanima koje bi bile najbolje i kakva je razlika izmedju 5,5(to je neko reko) i 6,1??
Imam jos jedno pitanje,cuje mi se nesto kod prijenosa,mislim da su rolice al nisam ziher,a jedan mehanicar mi je reko da bi zbog toga trebo zamjeniti rolice i lamelice pa sta vi mislite??
jel ima kakve veze koje lamelice uzimam??
:dontknow: :glasses2:
--- Kraj citata ---
ako ti se nesta cuje u prijenosu,provjeri kurblu ona cesto zna zapinjati :icon_thumright:
Iwo SR Tuono:
prednje pakne je sasim jednostavno zamjeniti, skine se čeljust sa vilica pa osigurač i bolcna sa čeljusti, izvuku se pakne i sve se vrati natrag, vjerovatno će klipić izać van pa nećeš to moć na disk vratit al nije neka sila može se to ako misliš mozgom
šta se rolina tiče NEMOJ dirat jer čim ti neznaš kako skinut deklo i variomat to je prvi znak da ćeš nešto sjebat, to pozovi nekog ili nekom plati pivu da ti zamjeni a za roline ako je skuter serijski onda ti trebaju roline koje dolaze serijske a ako je nešto rađeno po motoru onda se informiraj koje su roline gore ili ih odnesi kod zlatara ili nekog sa digitalnom vagom da ti izvaže koje su
runner_rider:
--- Citat: Iwo SR Tuono - 24 Lipanj, 2010, 22:42:04 ---
šta se rolina tiče NEMOJ dirat jer čim ti neznaš kako skinut deklo i variomat to je prvi znak da ćeš nešto sjebat, to pozovi nekog ili nekom plati pivu da ti zamjeni a za roline ako je skuter serijski onda ti trebaju roline koje dolaze serijske a ako je nešto rađeno po motoru onda se informiraj koje su roline gore ili ih odnesi kod zlatara ili nekog sa digitalnom vagom da ti izvaže koje su
--- Kraj citata ---
pa zato se i informiram da nesto ne sj****,prvi put tak nesto radim...
skuter mi je serijski,je da je star 10 god al ima sve originalne dijelove,barem sto se izvana cini,za unutra neznam sto posto,jer je radjena generalka,al ovaj kaj ga je imo prije reko mi je da nista posebno nije radjeno na njemu...
da mi ih izvaze,rolice? znaci prvo bi ih trebo skinut? a kaj nebi mozda pisalo na njima ili se to mozda istrosi?
a zasto nebi mogo druge rolice staviti makar je sve drugo serijski? sta bi bilo?
:glasses2: :toothy9:
pralas:
da prvo trebas izvaditi rolice...skines deklo i odvrnes maticu kod varia,najbolje da ti netko kompresorom odvrne,pogotovo ako prvi put skidas...imas 6 rolica koje se nalaze u variomatu,na njima NE pise tezina,ili znas koje su ti tezine ser. rolice ili pitas nekog ko ima runnera...a mozes ih odnijeti izvagat kao sto je iwo rekao :icon_thumright:
samom izmjenom rolica,pogotovo ako je skut ser. bas i neces previse dobiti,eventualno malo bolji start i malo manju krajnju ili obrnuto...
ali to moras probat pa vidjeti s kojima ti najbolje ide,e da i rolice su razlicitih dimenzija tako kad budes kupovao moras reci za koji je skut...
interceptor:
NA SERIJSKOM RUNNERU SU ROLNICE 7,2g !!!
..btw. kad bi stavio te 6,1g na serijski auspuh i sve ostalo ako je serijala, onda bi tek vidio sta to znaci prevrtavanje !! vjeruj mi..probao sam...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju