Tehnički kutak > Napravi sam

home made apciger za magnet na ducati paljenju (minarelli)

(1/3) > >>

robert:
treba vam stari magnet kojem će te čekićem izbiti onu jezgru koju kasnije trebate kao apciger.
kad izbijete  jezgru iz magneta onda vam treba šeraf i matica M10 ili M12 (nisam 100% siguran) dužine od nekih 7cm ili više. maticu naabijete čekićom u dosjed gdje je navoj za klasični apciger tipa buzetti. i onda vam trebaju 3 M6 imbus šerafa  za fiksiranje apcigera na magnetu koji želite skinuti. skidanje magneta funkcionira tako da apciger fiksirate na magnetu i zavrćete ovaj veliki centralni šeraf.
za 3 kune imate alat koji na attacku košta 10-15eura

gokiSP:
samo cu dodati da je dobro da kraj centralnog sarafa ide malo na spic

robert:

--- Citat: gokiSP - 11 Listopad, 2009, 20:26:08 ---samo cu dodati da je dobro da kraj centralnog sarafa ide malo na spic

--- Kraj citata ---
točno, al nemam tokara koji bi mi to mogao napraviti.

SlowRider:
Dodao bih 2 stvari:

Sto se tice problema sa dosjedom velikog serafa, ako vam se neda zasiljiti isti, jednostavno uzmete metalnu kuglicu od nekog kuglicnog lezaja u bicikla i stavite izmedju dosjeda na radilici i serafa.

Druga stvar, ovakav izvlakac magenta ide na sve minarelli masine, a ne vidim razlog zasto ne bi isao i na kopije minarellija.

robert:

--- Citat: pixa.93 - 11 Listopad, 2009, 20:50:30 ---kako kad.zajebavanje ljudi okolo i zujanje po gradu
a u skolu sam isao za nocnog bravara.
jos koje pitanje

--- Kraj citata ---
još jedan bezsmislen post u tehnici ili sličnim podforumima i imaš 3 dana odmora.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju