Općenito > Propisi
Ovlasti policije u Republici Hrvatskoj
mrcina:
--- Citat: petarpan - 08 Travanj, 2010, 19:08:10 ---mislim da bi se to kategoriziralo ko napad na sluzbenu osobu - a mislim da pema tome nisu bas blagonakloni :nono:
p.s. MRCINA: znas li mozda ima li gdje na netu za procitati pravilnik o ponasanju policajaca ili tako nesto (neznam kako se to sluzbeno zove)
cuo sam pricu (dal je istina ili ne neznam - zato me i zanima) da te recimo murjak nebi smio zaustaviti ako patrolnim vozilom stoji s druge strane ceste (nebrojno puta ih vidio kak pretrcavaju), ili recimo da te nebi smio zaustaviti ako nema kapu na glavi - nije u potpunoj uniformi.
ovo su samo primjeri za koje opet ponavljam neznam da li su istiniti
--- Kraj citata ---
prometna policija ima svoj pravilnik o načinu zaustavljanja tako da ne ugrožava promet. ovo što si napisao nije po pravilniku tako da se ne brineš previše.
taj pravilnik nemreš nač na netu jedino ako ga neki policajac iz prometne ne skenira i okači kao neki koji je okačio spisak branitelja.
mrcina:
--- Citat: ToNYGP1Racing - 08 Travanj, 2010, 19:20:08 ---To je nasa policija.. :sad3: Misle da u kao u GTA.. :laughing7:
--- Kraj citata ---
e da vidiš što rade englezi skuterašima koji se ne žele zaustaviti.
u pounoj brzini frajer se zaletio skuterom u policijsko vozilo koje mu je preprečilo put a ima suvozača iza leđa, majketi oba napravila salto mortale.
bio filmić na netu.
ToNYGP1Racing:
--- Citat: mrcina - 08 Travanj, 2010, 21:20:28 ---e da vidiš što rade englezi skuterašima koji se ne žele zaustaviti.
u pounoj brzini frajer se zaletio skuterom u policijsko vozilo koje mu je preprečilo put a ima suvozača iza leđa, majketi oba napravila salto mortale.
bio filmić na netu.
--- Kraj citata ---
Strasno. Al tako im i treba kad su bjezali..
Mislim u takvim slucajevima se treba poduzet neku silu..
Danas policija bez rotirke i iceg preletila po sredini ležečih... sta da kazem? Pa ako policija cuva zakon to ne znacio da se i taj zakon odnosi na njih..
mrcina:
ha čuj policajci nisu roboti sa memoriranim zabranama i oni su ljudi a poznato je da ljudi griješe.
samo kod policajca kad mu nađu katastrofalnu grešku nebrinu o egzistenciji ve dobije nogom vrit. njemci su se čudili kako kod nas policajac nema nikakvu zaštitu od otkaza te su se zapanjili da je kod nas otkaz policajcu kao odlazak u toalet.
kod njih je drukčije riješeno, kad zajebeš ako imaš čin ili si prije toga napredovao onda te srozaju i na taj način ti smanje plaču što je kvalitetnije riješenje od otkaza.
ToNYGP1Racing:
--- Citat: mrcina - 08 Travanj, 2010, 21:29:18 ---ha čuj policajci nisu roboti sa memoriranim zabranama i oni su ljudi a poznato je da ljudi griješe.
samo kod policajca kad mu nađu katastrofalnu grešku nebrinu o egzistenciji ve dobije nogom vrit. njemci su se čudili kako kod nas policajac nema nikakvu zaštitu od otkaza te su se zapanjili da je kod nas otkaz policajcu kao odlazak u toalet.
kod njih je drukčije riješeno, kad zajebeš ako imaš čin ili si prije toga napredovao onda te srozaju i na taj način ti smanje plaču što je kvalitetnije riješenje od otkaza.
--- Kraj citata ---
Sve je to zalosna istina.. Njemacka policija je kao srednjovjekovna vojska. Disciplina, organizacija i cast.. Hrvatska nikad nece dostignut takvu razinu.. :sad3:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju