Općenito > Propisi

Vozačke dozvole...

<< < (12/18) > >>

r.e.!:

--- Citat: mrcina - 03 Siječanj, 2007, 12:15:10 ---jelda pročitaj zakon ponovo i shvatit češ.
tamo piše sva vozila na dva ili tri kotača kojima ccm ne prijelazi 50ccm i brzina 50km/h nazivaju se mopedima, ukratko.

--- Kraj citata ---

Ne trebam čitati, pitam onoga tko zna a on kaže do ovo nije opisano kao moped...

mrcina:
nego kako rolšunke

r.e.!:
šunka se također može definirati na razne načine... :icon_biggrin:

mrcina:
re evo ti orginalni tekst iz nn

36) »moped« je motorno vozilo s dva ili tri kotača čiji radni obujam motora nije veći od 50 cm3 i koje na ravnoj cesti ne može razviti brzinu veću od 50 km na sat,

te  opis za motocikl

37) »motocikl« je motorno vozilo s dva kotača, s bočnom prikolicom ili bez nje, i motorno vozilo na tri kotača – ako njegova masa nije veća od 400 kg,

r.e.!:
Inače, uz zakon kao takav još idu službeni komentari, tumačenja i pravilnici koji podržavaju njegovu primjenu, tako da on sam po sebi nama laicima, zbog neznanja i pravne nestručnosti, predstavlja jedini "izvor" propisa, dok će stručna osoba pravne ili druge struke ili djelatnosti na koju se određeni zakon odnosi kao literaturu koristiti nešto što predstavlja praksu pri njegovu sprovođenju.
Jer zakon kao zakon malo vrijedi bez pratećih propisa.
Zato tumačenja zakona treba ostaviti onima koji su za to školovani i rade na tom području.
Ja, kada mi treba tumačenje zakona o sigurnosti cestovnog prometa, obraćam se sudu, MUP-ovu pravnom odjelu ili prometnoj policiji, stanici za teh. pregled ili centru za homologaciju motornih vozila.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju